Herberger langs Hærvejen

Hærvejen, Danmarks ydmyge svar på Caminoen, er en populær rute at følge for mange pilgrimme, vandrere og cyklister. Ruten blev i 2014 udbygget fra Viborg længere mod nord. Vi har støttet projektet, så der nu er herberger langs den nye del af ruten.

Hærvejen er en gammel handelsvej, studevej og pilgrimsvej - skabt af mennesker og brugt af mennesker, gennem tusindvis af år. I 2014 blev Hærvejen udbygget med to spor mod Hirtshals og Frederikshavn, så ruten i dag ikke kun går fra Padborg til Viborg, men også videre op gennem Nordjylland. De nordjyske ruter er lagt, så man på turen kan nyde naturens frodighed og historiens mangfoldighed. Vi har i Realdania givet støtte, så der nu er etableret herberger langs de nye ruter.  

Nye herberger mod nord

Herbergerne stod færdig i 2016 og vandrere på hele ruten har nu muligheden for at overnatte i herberger, som er indrettet i tidligere gårdejendomme, som alle er fundet bevaringsværdige.

Der er etableret i alt 16 herberger, der alle er indrettet med mindst 10 sengepladser. Det er muligt, men ikke nødvendigt at reservere plads på herbergerne, hvor der stilles senge og madrasser til rådighed mens gæsterne selv skal medbringe sovepose og lagen. Herbergerne har desuden køkkenfaciliteter med kogegrej samt toilet og bad. Der kan købes mad i begrænset omfang på nogle af stederne. 

Europarådet udpegede i 2010 Hærvejen som del af de Europæiske kulturruter, der bl.a. har forbindelser til de store pilgrimsmål Rom og Santiago de Compostela.  

Ny anvendelse af gamle bygninger

Programmet er støttet igennem vores programserie Bygningsarven i landdistrikterne, som har til formål at bevare gamle bygninger gennem en nutidig anvendelse.

Kampagnen har gennem flere demonstrationsprojekter vist eksempler på, at man kan finde nye muligheder i landbrugsbygninger, anlæg og kulturmiljøer, så de både får en moderne anvendelse og bliver bevaret som kulturarv for eftertiden.

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2015
  • Afsluttet/forventet afsluttet
  • 2016
  • Støttebeløb
  • 190.000 kr.
  • Nyheder

  • Relaterede projekter

{{ title }}

{{ description }}