x

Købt af tre lokale familier

Nyord er en lille landsby på øen Nyord, der ligger nordvest for Møn. På grund af forholdene på øen er landsbyen aldrig blevet ’udflyttet’, så den dag i dag ligger der tre- og firelængede gårde på stribe, som udgør et enestående kulturmiljø. En af de firelængede gårde i landsbyen er Ragnhild Gård. Efter den forrige ejers død i 2018 blev gården købt af tre familier på Nyord, som i sensommeren 2022 blev færdige med at restaurere gården, som nu tilbyder overnatningsmuligheder for besøgende til den lille ø. Mange turister kommer hvert år for at opleve det store fuglereservat, Nationalpark Ulvshale og den populære vandrerute, Camønoen. 

Nye funktioner og formål

Restaureringen af den ca. 250 år gamle ejendom gør, at gårdens længer igen bliver udnyttet til forskellige formål. Gården består af to moderne lejeboliger til fastboende, et vandrehjem med 4 værelser og tilhørende badeværelser samt et fællesrum. Derudover er det ambitionen, at gården også skal rumme en lille butik.

Genskabe den oprindelige arkitektur

Formålet med restaureringen er at styrke den boligmæssige og erhvervsmæssige udvikling på Nyord uden at forringe de bærende bevaringsværdier både udvendigt og indvendigt. Dels vil gården forbedre og forstærke landsbyens kulturmiljø, men den vil også have en positiv effekt på det sociale fællesskab. 

Ildsjæle står bag

"Ragnhilds Gård trængte i den grad til en kærlig hånd. Vi var en lille flok mennesker med tilknytning til Nyord, som overtog bygningen for at give den nyt liv. Men vi ønskede også at give noget til øen og landsbyfællesskabet i form af arbejdspladser og boliger til udlejning. Vi er meget glade for, at projektet er i mål, og vi er overmåde stolte af resultatet", siger Randi Bach Poulsen, som er medejer af Ragnhilds Gård og én af de ildsjæle, der står bag forvandlingen af den tidligere nedrivningstruede gård.