x

Købt af tre lokale familier

Nyord er en lille landsby på øen Nyord, der ligger nordvest for Møn. På grund af forholdene på øen er landsbyen aldrig blevet ’udflyttet’, så den dag i dag ligger der tre- og firelængede gårde på stribe, som udgør et enestående kulturmiljø. En af de firelængede gårde i landsbyen er Ragnhild Gård. Efter den forrige ejers død i 2018 blev gården købt af tre familier på Nyord, som herefter er gået i gang med at restaurere gården. 

Nye funktioner og formål

Restaureringen af den ca. 250 år gamle ejendom gør, at gårdens længer igen bliver udnyttet til forskellige formål. Gården vil komme til at bestå af to moderne lejeboliger til fastboende, et vandrehjem med 4 værelser og tilhørende badeværelser samt et fællesrum og en butik.

Genskabe den oprindelige arkitektur

Formålet med restaureringen er at styrke den boligmæssige og erhvervsmæssige udvikling på Nyord uden at forringe de bærende bevaringsværdier både udvendigt og indvendigt. Dels vil gården forbedre og forstærke landsbyens kulturmiljø, men den vil også have en positiv effekt på det sociale fællesskab