x

Verdens Bedste Morgen - et årligt event

Én gang om året afholder Verdens Bedste Nyheder et landsdækkende morgenevent - det hedder Verdens Bedste Morgen. Til eventet står der hvert år tusindvis af frivillige klar på stationer og gadehjørner og siger godmorgen til folk på farten over hele Danmark. Morgeneventet har fundet sted siden 2010, hvor bl.a. udviklingsorganisationer, erhvervslivet, ungdomsuddannelser og skoleklasser har deltaget. I år var vi sponsorer af arrangementet, hvor temaet var verdensmål, klima og bæredygtighed. 

Vi uddelte aviser ved Jarmers Plads

Udover selve sponsoratet af Verdens Bedste Morgen, oprettede vi også et uddelingssted, hvor de morgenfriske af medarbejderne stod klar i krydset mellem H.C. Andersens Boulevard og Jarmers Plads. Her mødte vi flere hundrede morgenglade folk på farten. Vi uddelte massevis af chokolade og aviser, og så fik vi nogle gode snakke og en masse smil med på vejen. 

Klimaindsatsen er vigtig

Vi ser klimaindsatsen som en vigtig indsats. Med sponsoratet af Verdens Bedste Morgen er Realdania med til at bakke op om en dagsorden, der indgår i både vores filantropiske strategi og daglige arbejde. I oktober løber C40 World Mayors Summit af stablen i København, hvor Realdania er medvært, partner og bidragsyder. Et andet eksempel er udarbejdelsen af en såkaldt baseline for Verdensmål 11, der handler om at skabe bæredygtige byer. Den 19. september indvies KlimaByen i Middelfart, hvor vi sammen med Middelfart Spildevand og Middelfart Kommune har sikret et helt kvarter mod oversvømmelser ved kraftige regnskyl, og i Lemvig er havnen blevet klimasikret mod oversvømmelser samtidig med etableringen af nye attraktive byrum.

Læs mere om projekterne her:

C40

Baseline for verdensmålene

KlimaByen

Klimasikring af Lemvig Havn

Se video

Om Verdens Bedste Nyheder

Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie, der laver konstruktiv journalistik og kampagner. De formidler fremskridt og løsninger på verdens udfordringer. Deres arbejde tager udgangspunkt i FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling, der handler om at løse nogle af verdens største udfordringer, for eksempel ekstrem fattigdom, global ulighed og klimaforandringer. I 2016 blev Verdens Bedste Nyheder stiftet som en selvstændig forening af en FN, de danske udviklingsorganisationer og det danske erhvervsliv. Verdens Bedste Nyheder er en non-profit organisation, som primært får midler fra Danida, medlemskontingenter, EU-midler, fonde og private bidrag. 

Læs mere om Verdens Bedste Nyheder

Verdens Bedste Nyheder