x

Verdens Bedste Morgen - et årligt event

Én gang om året afholder Verdens Bedste Nyheder et landsdækkende morgenevent - det hedder Verdens Bedste Morgen. Til eventet står der hvert år tusindvis af frivillige klar på stationer og gadehjørner og siger godmorgen til folk på farten over hele Danmark. Morgeneventet har fundet sted siden 2010, hvor bl.a. udviklingsorganisationer, erhvervslivet, ungdomsuddannelser og skoleklasser har deltaget.

Vi uddeler aviser ved Jarmers Plads

Udover selve sponsoratet af Verdens Bedste Morgen, opretter vi også et uddelingssted, hvor morgenfriske medarbejderne vil stå klar i krydset mellem H.C. Andersens Boulevard og Jarmers Plads. I år uddeler vi aviser, chokolade og croissanter, vi fylder pladsen med lækker morgenmusik, og glæder os til nogle gode snakke med de forbipasserende, som, vi lover, får god stemning og store smil med på vejen. 

Verdensmålene er på vores dagsorden

Vi ser verdensmålene som en del af løsningen på de klimaudfordringer, som verden står over for. Med sponsoratet af Verdens Bedste Morgen er vi med til at bakke op om en dagsorden, der indgår i både vores filantropiske strategi og daglige arbejde.

Sammen med en række andre fonde støtter vi bl.a. arbejdet med at udvikle indikatorer for verdensmålene. Med projektet ’Vores Mål’ er Danmark kommet med et bud på, hvordan man kan måle på FN’s verdensmål inden for en landegrænse. Rapporten blev offentliggjort den 1. september 2020.

Vores mål

Et andet projekt er DK2020. Her har 20 danske kommuner siden foråret 2019 været i gang med at udvikle klimaplaner, der viser vejen til netto nul-udledning for den enkelte kommune som geografisk område senest i 2050.

DK2020

Om Verdens Bedste Nyheder

Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie, der laver konstruktiv journalistik og kampagner. De formidler fremskridt og løsninger på verdens udfordringer. Deres arbejde tager udgangspunkt i FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling, der handler om at løse nogle af verdens største udfordringer, for eksempel ekstrem fattigdom, global ulighed og klimaforandringer. I 2016 blev Verdens Bedste Nyheder stiftet som en selvstændig forening af en FN, de danske udviklingsorganisationer og det danske erhvervsliv. Verdens Bedste Nyheder er en non-profit organisation, som primært får midler fra Danida, medlemskontingenter, EU-midler, fonde og private bidrag. 

Læs mere om Verdens Bedste Nyheder

Verdens Bedste Nyheder