x

Trods dårlige odds

Udgivelsesdato
januar 2010

Sideantal
178 sider

Forfatter(e)
Søren Møller Christensen, Hausenberg & Karen Skou, Realdania.

Download

International inspiration til danske yderområder

Tomme huse, skolelukninger og fraflytning er de klassiske overskrifter på historier fra landdistrikter og yderområder. Men der er også andre, mere positive historier, som hver dag skabes af virkelystne borgere, initiativrige virksomheder og ambitiøse planlæggere.

Igennem 25 fortællinger fra ti forskellige lande videregiver denne bog erfaringer fra projekter og indsatser, som har skabt udvikling trods dårlige odds. Eksemplerne viser, hvordan udvikling kan skabes på baggrund af de kvaliteter, som er på stedet, og hvordan kvaliteterne kan udvikles i samarbejde mellem borgere, erhvervsliv og myndigheder.

Målet med de mange positive historier er at inspirere til en åben debat, hvor landdistrikterne ikke ses som fattige udgaver af storbyerne, men som områder med særlige kvaliteter, der giver mulighed for andre typer udvikling.

Bogen er udgivet af Realdania som led i partnerskabsprojektet Mulighedernes Land og er rettet mod borgere, erhvervsdrivende, politikere, studerende, kommunale planlæggere, arkitekter, sociologer og andre, der interesserer sig for udvikling i landdistrikter og yderområder.