x

Sunde Boliger Renovering

Bog

Udgivelsesdato
22. marts 2023

Sideantal
35 sider

Forfatter(e)
Realdania By & Byg

Download

I 2018-22 gennemførte Realdania By & Byg projektet ”Sunde Boliger Renovering”, hvor tre enfamiliehuse i Randers blev renoveret med fokus på at løfte indeklimaet. Denne publikation formidler erfaringerne og giver inspiration til at tænke indeklimaet med, når boligen skal renoveres.

Sunde Boliger Renovering

Forsiden af publikationen "Sunde Boliger Renovering"

Tre helt almindelige enfamiliehuse i Randers blev i 2018-2022 renoveret med fuld fokus på at løfte indeklimaet til gavn for beboernes sundhed. Formålet var at gøre danskerne klogere på, hvordan det gode indeklima fremmes, når boligen renoveres, og projektet er en del af Realdanias arbejde for at fremme sundt, effektivt og bæredygtigt byggeri.

De tre huse – en bungalow fra 1937, en murermestervilla fra 1953 og et parcelhus fra 1962 - var i perioden beboet af ”testfamilier”, og Realdania By & Byg gennemførte omfattende indeklimamålinger før, under og efter renovering. Førende fagkompetencer blev involveret i at vurdere husenes problemer og beslutte, hvad der skulle gøres ved dem.

Projektet viste, at det er muligt at bringe ældre huse på omgangshøjde med nybyggeri, når det handler om indeklima. 

”Sunde Boliger Renovering” rummer bl.a. interview med professor Torbens Sigsgaard og lektor Grethe Elholm fra Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet og med projektchef i Realdania By & Byg, Jørgen Søndermark.

Publikationen er særligt rettet mod byggefirmaer, håndværksmestre, tegnestuer og andre professionelle, som rådgiver boligejere om renovering.

Publikation er kun udgivet digitalt og er derfor designet til at blive læst på PC eller iPad, samtidig med at den er velegnet til at printe ud i A4-format.

Læs publikationen her: