x

Grænse-walk i Lundtoftegade under Golden Days

Sammen med Golden Days, Urban 13 og AKB Lundtoftegade inviterer vi dig med på en guidet og overraskende tur i det omdiskuterede boligområde i grænselandet ved Bispeengbuen.

Arrangementet er afholdt

Dato
14. september 2019

Tidspunkt
kl. 17.00 — kl. 19.00 (Udsolgt)

Adresse
På pladsen foran Kulturhuset Garagen
Bispeengen 20
2000 Frederiksberg.

Lukket for tilmelding

Se alle arrangementer
Grænse-walk i Lundtoftegade under Golden Days

Ghetto. Udsat boligområde. Brutal boligblok. Lundtoftegade er blevet kaldt lidt af hvert, men hvad gemmer sig egentlig bag betonmurene? 

Tag med på en walk i det berømte og berygtede grænseland ved Bispeengbuen. På den ene side ligger AKB lundtoftegade, der er kommet på regeringens ghettoliste. På den anden side middelklassebyen. Med en lokal guide og ildsjæl i front får vi på denne walk et eksklusivt indblik i grænselandet og det udsatte boligområdes særlige Leben gennem fortællinger, oplevelser og oplæg. Turen byder både på kolde forfriskninger i den lokale trivselsklub, besøg hos en beboer, performances og kunst. 

Oplev blandt andet Dragedukke // en performance af den international anerkendte kunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen. Møde også Beboerformand i AKB Lundtoftegade Søren-Emil Stenkjær Schütt og Projektchef i Realdania Björn Emil Härtel Jensen, der vil sætte oplevelserne i perspektiv. 

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. Der er 40 pladser.
Vi mødes kl. 17 på pladsen foran Kulturhuset Garagen, Bispeengen 20, 2000 Frederiksberg.

Walken arrangeres som en del af festivalen Golden Days, der i år sætter fokus på grænser og murer i anledningen af tredive året for murens fald. 

Se hele programmet på Goldens Days hjemmeside:
www.goldendays.dk 

Realdania arbejder til daglig for at skabe byer i balance. Frem til og med 2020 vil Realdania i partnerskab med kommuner og boligorganisationer udvikle strategier og konkrete projekter for socialt bæredygtige bydele. Målet er, at de udsatte boligområder skal udvikle sig til levende bykvarterer med gode og trygge rammer at vokse op i. I sidste ende handler det om, at alle skal have de samme muligheder i livet. Uanset hvor man vokser op.

Læs mere i vores projektbeskrivelse 'By i Balance':
By i balance