x

Konference om skolernes indeklima

Godt indeklima i skolerne betyder bedre indlæring og sundere børn. Så hvordan forbedrer vi indeklimaet i landets skoler?

Arrangementet er afholdt

Dato
25. september 2019

Tidspunkt
kl. 09.00 — kl. 16.00

Adresse
Campus Carlsberg
Humletorvet 3
1799 København V

(Gratis deltagelse)

Arrangør
Realdania

Adgang for alle

Tilmeld Se alle arrangementer
Konference om skolernes indeklima

Det giver kommuner, fagfolk og producenter deres bud på den 25. september til konferencen i København. 

Vær med, når kommunerne sætter spot på indeklimaudfordringer og de tekniske og pædagogiske løsninger, deltag i workshops med bl.a. DTU Byg og Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM), hør om en ny analyse af barrierer for strategisk indkøb af indeklima og mød virksomhederne bag en række indeklimaløsninger.

Til konferencen inviteres ansatte i kommuner og på skoler, rådgivere, forskere, arkitekter, producenter og generelt interesserede i indeklima i skolerne. Konferencen finder sted på Campus Carlsberg i København. 

Program formiddag: Investering i godt indeklima

Kl. 9.00 Ankomst

Kl. 9.30 Velkommen v/ Realdania i Auditorium W2.04 
To kommunale cases: 
#1 Nuanceret billede af indeklima 
v/ Lene Vestervang Olsen, Aarhus Kommune 
#2 Implementering af ventilation i de bornholmske skoler 
v/ Flemming Johansen, Bornholms Regionskommune 
Præsentation af analyse – praksis og barrierer for strategisk indkøb af indeklima  
v/ Brian Rasmussen, Valoro Consulting 
Fremtidens indeklimaløsninger – et felt i hastig udvikling  
v/ Simone Kongsbak, Partner i Smith Innovation 

Kl. 11.30 Frokost og markedsplads 
Mød virksomhederne bag en række indeklimaløsninger, også dem der er på vej på markedet. Virksomhederne viser en række løsninger med forskellige modenhedsgrad frem, som illustrerer udviklingen indenfor feltet. Virksomhederne arbejder inde for indeklimatemaerne adfærd, klimaskærm, renseteknologi, systemleverance, styring, ventilation og indvendige overflader. 

Program eftermiddag: Hvordan forbedrer vi indeklimaet på den lange bane?

Kl. 13.00 Workshop 
Fem workshops hvor vi diskuterer en række udfordringer.  Der er tale om fem parallelle workshopspor, der alle bliver indledt med et debatoplæg. På dagen vælger du, hvilken workshop du vil deltage i.

#1 Helhedsorienteret indeklima 
Indeklima handler om meget mere end luftskifte. Hvordan kan vi tænke i og lave helhedsløsninger, der rummer både det målbare og mærkbare?
Debatoplæg: Alice Andersen, COWI

#2 Finansiering af indeklima 
Indeklima er ofte en god investering, som der ikke er råd til. Hvordan laver vi modeller for samarbejde og finansiering, der går på tværs af kommunale budgetter og sikrer langsigtede løsninger?
Debatoplæg: SustainSolutions v/ Christian Niepoort 

#3 Adfærd og smarte løsninger 
Kloge brugere og smarte bygninger kan være en vigtig kilde til at forbedre indeklimaet. Hvilke muligheder ligger der i dette nye felt mellem teknologi, adfærd og inddragelse?
Debatoplæg: Matthias Nielsen, Alexandra Institute

#4 Nye renseteknologier og ventilationsprincipper 
En ny generation af luftrensningsteknologier er på vej til det danske marked, hvilket kan bane vejen for fleksible og billige recirkulationsløsninger. Men hvor langt er teknologien, og hvad kan den bruges til?
Debatoplæg: DTU Byg v/ Pawel Wargocki

#5 En frivillig mærkningsordning for indeklima 
Det findes i dag ikke en bredt accepteret mærkningsordning for indeklima. Vil en mærkningsordning være vejen frem, og hvordan skal den i givet fald se ud?
Debatoplæg: DCUM v/ Jannie Moon Lindskov

Kl. 15.20 Præsentation af diskussioner fra de 5 workshops 
Resultaterne fra eftermiddagens workshops vil indgå i formuleringen af en række netværksaktiviteter i regi af Realdanias kampagne ’Skolernes indeklima’.

Kl. 16.00 Tak for i dag 
Dagen modereres af Mikkel A. Thomassen, partner i Smith Innovation. Eftermiddagen foregår i Future Classroom Lab, ved Center for Undervisningsmidler – Københavns Professionshøjskole. På dagen hører du mere om, hvad Future Classroom Lab arbejder med.

Tilmeld dig hos Marcus Frostholm mf@smithinnovation.dk senest den 17. september 2019, hvis du ønsker at deltage. Deltagelse er gratis. 

Tilmeld dig Realdanias indeklima nyhedsbrevFind vej 

Med tog
Carlsberg Station ligger lige neden for Campus Carlsberg. Carlsberg Station er to stop fra Københavns Hovedbanegård på linjerne B/Bx (København-Høje Taastrup) og C/H (København-Ballerup/Frederikssund). Fra Tapperitorvet foran stationen kan du gå ind gennem porten til Humletorvet, hvor der er indgang til Campus Carlsberg.

I bil
Du kan parkere i Carlsberg Byen mod betaling. Under Campus Carlsberg er der en parkeringskælder. Nedkørsel til parkeringskælderen er i Bohrsgade (indkørsel via Vigerslev Allé). Du skal betale for parkering i kælderen, ligesom i resten af Carlsberg Byen. Der er handicapparkeringspladser i Flaskegade med indkørsel fra Vesterfælledvej.