x

Online rundvisning: Besøg Danmarks bedst bevarede fattiggård

Hvordan var det at være fattig og udsat i gamle dage? Kig med fra sofaen, når vi om eftermiddagen den 15. december besøger en tidligere fattiggård i Svendborg, som i dag er Danmarks Forsorgsmuseum. På denne virtuelle rundvisning får vi fortællingen om de (næsten) glemte liv, der blev levet af de fattigste på børnehjem, arbejdsanstalter og fattiggårde fra 1800-tallet og helt op til vores tid.

Arrangementet er afholdt

Dato
15. december 2021

Tidspunkt
kl. 16.30 — kl. 17.30

Adresse
Tilmeldte får tilsendt link til live stream

Lukket for tilmelding

Se alle arrangementer
Online rundvisning: Besøg Danmarks bedst bevarede fattiggård

Realdanias medlemsarrangement: Online rundvisning på Danmarks Forsorgsmuseum

I Svendborg ligger Europas første museum, der fortæller om det liv, der blev levet af de fattige. Hele museet er blevet gjort tilgængeligt for handicappede og dårligt gående.

Læs mere om projektet

Tid 

Onsdag den 15. december 2021, kl. 16.30 - 17.30 

Program 

Ikke kun op til jul tænker Realdania på dem, der har det svært, men denne jul skal vi alligevel en tur til Svendborg. Her ligger Europas første museum, der fortæller om det liv, der blev levet af de fattigste på børnehjem, arbejdsanstalter og fattiggårde primært fra 1800-tallet og frem. Det er de hjemløses og de forældreløses vilkår, udsat for skiftende ideologier og syn på ’de fattige’, der fortælles om på museet. 

Museet arbejder med at bevare, forske i og formidle samfundets forsorg, som den har udspillet sig på så forskellige institutioner som f.eks. børnehjem, fattiggårde, arbejdsanstalter og alderdomshjem. Realdania har støttet museet, der med midlerne fik skabt bedre tilgængelighed.

På en online rundvisning på museet har vi museumsinspektør Jeppe Wichmann Rasmussen i front, og vi kommer også omkring nutidens problematikker omkring hjemløshed, som både museet og Realdania beskæftiger sig med.

Stil spørgsmål i chatten

Under vores live stream vil der som sædvanligt være mulighed for at stille spørgsmål i chatfunktionen.

Påmindelse via SMS

Du vil modtage en SMS, hvis du har vundet konkurrencen. Realdania behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik. Vær særligt opmærksom på punkt 2.e og 2.f i persondatapolitikken, der vedrører deltagelse i arrangementer og konkurrencer. Hvis du har fået nyt telefonnummer, må du meget gerne give os besked via mitrealdania@realdania.dk.

Bliv medlem af Realdania

Du kan deltage i konkurrencen, hvis du allerede er medlem af Realdania. Boligejere kan blive medlem - det er gratis at være medlem og gratis at deltage i medlemsarrangementer

Læs mere om dine medlemsfordele

Meld dig ind