x

Oplev Jollmands Gaard: En af Danmarks sidste kroggårde

Jollmands Gaard på Als var ved at styrte sammen, men efter en omfattende restaurering er den fiskekrogsformede gård sikret for eftertiden. Den 12. juni byder vi på kaffebord og smagsprøver på alsiske pølser, mens folkene bag Jollmands Gård fortæller om restaureringen af kroggården, den egnsbestemte byggeskik og de mange frivillige ildsjæle, der skaber liv i Jollmands Gaard. Vi udlodder 25 x 2 billetter, og pladserne tildeles ved lodtrækning.

Arrangementet er afholdt

Dato
12. juni 2021

Tidspunkt
kl. 10.00 — kl. 12.00

Adresse
Jollmands Gaard
Møllegade 15
6430 Nordborg

Lukket for tilmelding

Se alle arrangementer
Oplev Jollmands Gaard: En af Danmarks sidste kroggårde

Leif Tuxen

Realdanias medlemsarrangement på Jollmands Gaard 

Jollmands Gaard er en af de sidste tilbageværende såkaldte kroggårde – bygningen har en grundplan, som en fiskekrog. Dermed er den et vigtig udtryk for den karakteristiske, egnsbestemte byggeskik og den ældre landbokultur på Als, og restaureringen betyder at gården nu kan bevares, som et særkende for eftertiden. Realdania støttede den sidste del af restaureringen og kan nu sammen med de mange frivillige der skaber liv i Jollmands Gaard invitere medlemmerne indenfor.

Læs mere om projektet

Adresse

Jollmands Gaard, Møllegade 15, 6430 Nordborg

Mødested

Vi mødes på gårdspladsen i Jollmands Gaard, Møllegade 15, 6430 Nordborg. 

Tid 

Lørdag den 12. juni kl. 10.00-12.00.

Særlig information

Alle gæster skal være nytestet, have coronapas eller vaccinepas. Bemærk, at deltagerne skal bære mundbind indendørs. 

Program

Kl. 10.00: Kaffe og kage står på bordet.
    
Realdanias vært Heidi Meier Bach byder velkommen og fortæller kort om Realdania og dagens program.

Folkene bag Jollmands Gård fortæller om restaureringen af kroggården og om gårdens mange aktiviteter.

Derefter er der rundvisning ude og inde. Bemærk, at deltagerne skal bære mundbind indendørs. 

Pølsebord er arrangeret på bordet/bordene. Vi samles igen til pølsebord, mens folkene bag Jollmands gård står bag gættekonkurrence. Der er desuden tid til spørgsmål og alsiske historier, mens der spises pølser.

Kl. 12.00: Farvel og tak for i dag   

Konkurrencebetingelser

Pladserne ved vores arrangementer fordeles ved lodtrækning. Du skal deltage i konkurrencen senest mandag den 24. maj. Vinderne bliver udtrukket og får direkte besked på mail den følgende dag.

Vi oplever, at mange medlemmer ønsker at deltage i vores arrangementer. For at give flest mulige medlemmer chancen for at deltage, har vi valgt at indføre en midlertidig karantæne for både vindere, der deltager i arrangementer og vindere, der udebliver uden afbud: Hvis man har vundet plads på et arrangement, vil man først kunne blive udtrukket som vinder igen 45 dage efter, man udtrækkes som vinder. Hvis man udebliver fra et arrangement uden at melde afbud senest to timer før, vil man først kunne blive udtrukket som vinder igen 60 dage efter, man udtrækkes som vinder. Herefter kan man igen indgå i konkurrencer på lige fod med alle andre medlemmer.

Hvis et arrangement gentages flere gange på samme dag, kan man desuden kun tilmelde sig lodtrækningen på et af tidspunkterne. 

Bliv medlem af Realdania

Du kan deltage i konkurrencen, hvis du allerede er medlem af Realdania. Boligejere kan blive medlem - det er gratis at være medlem og gratis at deltage i medlemsarrangementer

Læs mere om dine medlemsfordele

Meld dig ind