x

Godthaab Hammerværk – et levende museum

Godthaab Hammerværket byder indenfor til en dag på et levende industrimuseum med rundvisninger, biograf, udstillinger. Smedjen åbner for små håndværkere, der vil prøve at være smed for en dag. Se, hvordan værktøj blev produceret frem til slutningen af 1970’erne, udforsk det levende museum, som har modtaget støtte af Realdania, og følg med på rundvisningerne. Vi udlodder i alt 25 x 4 billetter, og pladserne tildeles ved lodtrækning.

Arrangementet er afholdt

Tidspunkt
20. oktober 2021 kl. 10.00 - 12.30
20. oktober 2021 kl. 13.00 - 15.30

Adresse
Museet Godthaab Hammerværk
Zincksvej 2B
9230 Svenstrup


Lukket for tilmelding

Se alle arrangementer
Godthaab Hammerværk – et levende museum

Godthaab Hammerværk

Realdania

Realdanias medlemsarrangement: Godthaab Hammerværk 

Rigtig mange haveejere, de fleste landmænd og mange håndværkere har ejet og brugt en rive, skovl, spade, høtyv eller et andet stykke værktøj af mærket Zinck, som frem til slutningen af 1970’erne blev fremstillet på Godthaab Hammerværk sydvest for Aalborg. 

De mange hammerværker, der oprindelig har været i Danmark, er forsvundet. Tilbage står Godthaab som det sidste, hvor hele industrianlægget – både bygninger, inventar og tilhørende vandveje – takket være lokale ildsjæle er bevaret. Hammerværket fungerer i dag som levende museum og er et enestående eksempel på den tidligste danske industri, der var baseret på vandkraft.

Deltagerne inviteres til en dag på det levende museum med rundvisninger, biograf, udstillinger, forplejning samt smedjen, hvor børnene får lov at prøve kræfter med arbejdet som smed.

Læs mere om projektet

Adresse 

Museet Godthaab Hammerværk, Zincksvej 2B, 9230 Svenstrup

Tid 

Onsdag den 20. oktober 2021 kl. 10.00-12.30 og kl. 13.00-15.30

Særlig info 

Arrangementet foregår delvist udendørs. Vi anbefaler tøj efter vejret.

Program 

Hold 1
10.00: Velkomst ved Realdanias vært Frida Gammelgaard og Jens Nedergaard Rønager fra Hammerværket.

Aktiviteterne åbner. 

Vi går på rundvisning i to hold.

Fælles afrunding, mens vi får forfriskninger.

12.30: Tak for i dag!

Hold 2
13.00: Velkomst ved Realdanias vært Frida Gammelgaard og Jens Nedergaard Rønager fra Hammerværket.

Aktiviteterne åbner. 

Vi går på rundvisning i to hold.

Fælles afrunding, mens vi får forfriskninger.

15.30: Tak for i dag!

Konkurrencebetingelser

Pladserne ved vores arrangementer fordeles ved lodtrækning. Deltagelse i konkurrencen skal ske senest søndag den 10. oktober 2021, og vinderne får direkte besked på mail mandag den 11. oktober.

Vi oplever, at mange medlemmer ønsker at deltage i vores arrangementer. For at give flest mulige medlemmer chancen for at deltage, har vi valgt at indføre en midlertidig karantæne for både vindere, der deltager i arrangementer og vindere, der udebliver uden afbud: Hvis man har vundet plads på et arrangement, vil man først kunne blive udtrukket som vinder igen 45 dage efter, man udtrækkes som vinder. Hvis man udebliver fra et arrangement uden at melde afbud senest to timer før, vil man først kunne blive udtrukket som vinder igen 60 dage efter, man udtrækkes som vinder. Herefter kan man igen indgå i konkurrencer på lige fod med alle andre medlemmer.

Hvis et arrangement gentages flere gange på samme dag, kan man desuden kun tilmelde sig lodtrækningen på et af tidspunkterne. 

Særligt for arrangementer målrettet til børn og deres familie: Som udgangspunkt udtrækkes 75 pct. af arrangementets pladser blandt medlemmer under 55 år og 25 pct. af pladserne udtrækkes blandt medlemmer over 54 år. Hvis de tildelte pladser ikke kan udfyldes inden for den ønskede målgruppe, udtrækkes pladserne blandt de øvrige konkurrencedeltagere.

Påmindelse via SMS

Du vil modtage en SMS, hvis du har vundet konkurrencen. Realdania behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik. Vær særligt opmærksom på punkt 2.e og 2.f i persondatapolitikken, der vedrører deltagelse i arrangementer og konkurrencer. Hvis du har fået nyt telefonnummer, må du meget gerne give os besked via mitrealdania@realdania.dk.

Bliv medlem af Realdania

Du kan deltage i konkurrencen, hvis du allerede er medlem af Realdania. Boligejere kan blive medlem - det er gratis at være medlem og gratis at deltage i medlemsarrangementer. 

Læs mere om dine medlemsfordele

Meld dig ind