x

Velkommen til magtens hus i Sorø

For 130 år siden var det borgmesteren, arrestforvalteren, dommeren og politimesteren, som havde magten og nøglerne til Sorø råd-, ting- og arresthus. Tirsdag den 26. oktober har du chancen for en fængslende rundvisning i Sorøs nyklassicistiske rådhus, mens arkitekt Dorthe Bendtsen fortæller om de mange originale arkitektoniske detaljer, tænkt og tegnet af arkitekt Tvede. Vi udlodder i alt 40 x 2 billetter, og pladserne tildeles ved lodtrækning.

Arrangementet er afholdt

Tidspunkt
26. oktober 2021 kl. 13.30 - 15.00
26. oktober 2021 kl. 17.30 - 19.00

Adresse
Sorøs gamle rådhus
Torvet 2
4180 Sorø


Lukket for tilmelding

Se alle arrangementer
Velkommen til magtens hus i Sorø

Realdanias medlemsarrangement: Tvedes historicistiske rådhus i Sorø

Råd- og Tinghuset i Sorø er tegnet af arkitekten Vilhelm Tvede i 1880 som erstatning for byens tidligere nyklasicistiske råd- og tinghus, der nedbrændte i 1879. Efter branden stod kun arresten tilbage.

Læs mere om projektet

Adresse 

Sorøs gamle rådhus, Torvet 2, 4180 Sorø.

Tid 

Tirsdag den 26. oktober 2021, kl. 13.30 - 15.00 og 17.30 - 19.00

Særlig info

I forbindelse med restaureringen af Tvedes Rådhus blev der installeret en elevator og i videst muligt omfang etableret niveaufri adgang. Vi vil dog meget gerne på forhånd vide, om du har behov for at benytte elevatoren. 

Program 

Hold 1 kl. 13.30 - 15.00

Kl. 13.30  Velkomst ved Realdania By & Byg. 

Arkitekt Dorthe Bendtsen tager deltagerne med rundt i den historiske bygning og fortæller om stedets historie, arkitektur og restaurering. Vi byder på en forfriskning undervejs. 

Kl. 15.00  Tak for i dag!

Hold 2 kl. 17.30 - 19.00

Kl. 17.30 Velkomst ved Realdania By & Byg. 

Arkitekt Dorthe Bendtsen tager deltagerne med rundt i den historiske bygning og fortæller om stedets historie, arkitektur og restaurering. Vi byder på en forfriskning undervejs. 

Kl. 19.00  Tak for i dag!

Konkurrencebetingelser

Pladserne ved vores arrangementer fordeles ved lodtrækning. Deltagelse i konkurrencen skal ske senest søndag den 26. september, og vinderne får direkte besked på mail mandag den 27. september.

Vi oplever, at mange medlemmer ønsker at deltage i vores arrangementer. For at give flest mulige medlemmer chancen for at deltage, har vi valgt at indføre en midlertidig karantæne for både vindere, der deltager i arrangementer og vindere, der udebliver uden afbud: Hvis man har vundet plads på et arrangement, vil man først kunne blive udtrukket som vinder igen 45 dage efter, man udtrækkes som vinder. Hvis man udebliver fra et arrangement uden at melde afbud senest to timer før, vil man først kunne blive udtrukket som vinder igen 60 dage efter, man udtrækkes som vinder. Herefter kan man igen indgå i konkurrencer på lige fod med alle andre medlemmer.

Hvis et arrangement gentages flere gange på samme dag, kan man desuden kun tilmelde sig lodtrækningen på et af tidspunkterne. 

Påmindelse via SMS

Du vil modtage en SMS, hvis du har vundet konkurrencen. Realdania behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik. Vær særligt opmærksom på punkt 2.e og 2.f i persondatapolitikken, der vedrører deltagelse i arrangementer og konkurrencer. Hvis du har fået nyt telefonnummer, må du meget gerne give os besked via mitrealdania@realdania.dk.

Bliv medlem af Realdania

Du kan deltage i konkurrencen, hvis du allerede er medlem af Realdania. Boligejere kan blive medlem - det er gratis at være medlem og gratis at deltage i medlemsarrangementer. 

Læs mere om dine medlemsfordele

Meld dig ind