x

Glasalstrup: Tresserstemning og banebrydende brug af beton

Støbt på stedet i 1965 og et nybrud i dansk betonbyggeri. Nu er den markante administrationsbygning i Hasselager ved Aarhus restaureret. Oplev resultatet og træd ind i Danmarks måske første søjlefrie storrumskontor med genskabt tresserinventar. Vi udlodder i alt 40 x 2 billetter, og pladserne tildeles ved lodtrækning.

Arrangementet er afholdt

Dato
18. august 2022

Tidspunkt
kl. 14.30 — kl. 18.00

Adresse
Glasalstrup
Alstrup Allé 11
8361 Hasselager

Lukket for tilmelding

Glasalstrup: Tresserstemning og banebrydende brug af beton

Glasalstrup i Hasselager

Foto: Realdania By & Byg

Realdanias medlemsarrangement: Glasalstrup i Hasselager

Tre års restaurering er slut, og Glasalstrups rå betonkonstruktion står nu knivskarpt. Men vigtigst af alt: Betonens levetid er blevet forlænget, og dermed er en af de mest markante ejendomme blandt 60’ernes og 70’ernes erhvervsarkitektur af høj arkitektonisk kvalitet bevaret for eftertiden.

Nu skal den tidligere administrationsbygning for glasfirmaet J.A. Alstrup udlejes, men inden da kan du nå at opleve resultatet af restaureringen og blive klogere på, hvordan man bevarer et mesterværk i beton, og hvor i verden man går hen, når man skal fremskaffe hessian.

Glæd dig til at træde ind i den fine glaskasse under det monumentale betongitter, som i 2018, da Realdania By & Byg overtog ejendommen, var ombygget til ukendelighed, men som nu er ført tilbage til sit oprindelige udtryk: Et knap tusind kvadratmeter søjleløst storrumskontor, der udgjorde et af de første – måske det første – af sin slags i Danmark.

Storrumskontoret har fået etableret nye tidssvarende lofter efter samme arkitektoniske og tekniske greb som det oprindelige, og husets kerne med toilet, anretterkøkken og nedgang til kælderen har fået sin oprindelige vægbeklædning tilbage: Hessian og fyrretræslameller i ægte 60’er-stil. Desuden er det oprindelige gulvtæppe af kvadratiske fliser i gråbrun nålefilt genskabt og danner igen et karakteristisk skakternet mønster.

Adresse 

Glasalstrup, Alstrup Allé 11, 8361 Hasselager

Tid 

Torsdag den 18. august 2022, kl. 14.30-16.00 og kl. 16.30-18.00

Særlig info 

Vi mødes foran hoveddøren.

Program 

Hold 1 kl. 14.30-16.00

Kl. 14.30 Velkommen ved Realdanias vært

  • Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, viser rundt og fortæller om bygningens arkitektur, historie og arbejdet med restaureringen.

Kl. 16.00 Tak for i dag

Hold 2 kl. 16.30-18.00

Kl. 16.30 Velkommen ved Realdanias vært

  • Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, viser rundt og fortæller om bygningens arkitektur, historie og arbejdet med restaureringen.

Kl. 18.00 Tak for i dag

Mere om projektet: Glasalstrup

Administrationsbygningen Glasalstrup, tegnet til glasvirksomheden J.A. Alstrup i 1965 af arkitekt Knud Blach Petersen, er et eksempel på dansk betonarkitektur, når den er allerbedst. Men 50 års vejr og vind har sat deres tydelige spor på de rå overflader. Det er baggrunden for, at Realdania By & Byg i 2018 købte og restaurerede Glasalstrup. Nu skal ejendommen udlejes.

Bygningen supplerer Realdania By & Bygs samling af godt 60 historiske ejendomme, der repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år, som et arkitekturikon fra den sene modernisme.

Mere om projektet

Konkurrencebetingelser

Pladserne ved vores arrangementer fordeles ved lodtrækning. Deltagelse i konkurrencen skal ske senest søndag den 26. juni 2022, og vinderne får direkte besked på mail mandag den 27. juni.

Vi oplever, at mange medlemmer ønsker at deltage i vores arrangementer. For at give flest mulige medlemmer chancen for at deltage, har vi valgt at indføre en midlertidig karantæne for både vindere, der deltager i arrangementer og vindere, der udebliver uden afbud: Hvis man har vundet plads på et arrangement, vil man først kunne blive udtrukket som vinder igen 45 dage efter, man udtrækkes som vinder. Hvis man udebliver fra et arrangement uden at melde afbud senest to timer før, vil man først kunne blive udtrukket som vinder igen 60 dage efter, man udtrækkes som vinder. Herefter kan man igen indgå i konkurrencer på lige fod med alle andre medlemmer.

Hvis et arrangement gentages flere gange på samme dag, kan man desuden kun tilmelde sig lodtrækningen på et af tidspunkterne. 

Påmindelse via SMS

Du vil modtage en SMS, hvis du har vundet konkurrencen. Realdania behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik. Vær særligt opmærksom på punkt 2.e og 2.f i persondatapolitikken, der vedrører deltagelse i arrangementer og konkurrencer. Hvis du har fået nyt telefonnummer, må du meget gerne give os besked via mitrealdania@realdania.dk.

Bliv medlem af Realdania

Du kan deltage i konkurrencen, hvis du allerede er medlem af Realdania. Boligejere kan blive medlem - det er gratis at være medlem og gratis at deltage i medlemsarrangementer

Læs mere om dine medlemsfordele

Meld dig ind