x

Boliglaboratoriums udstilling i Jernbanebyen

Boliglaboratorium udstiller i Jernbanebyen fra den 9. maj til 15. november. På udstillingen kan man se syv boligeksperimenter som er bud på, hvordan vi skal bygge og bo i fremtiden.

Udstilling

Tidspunkt
09. maj 2023 kl. 16.00 til

15. november 2023 kl. 18.00

Adresse
Jernbanebyen (Pavillon 4 - Boliglaboratorium) Otto Busses Vej 29A
2450 København SV

Arrangør
Boliglaboratorium, Statens Kunstfond, NORD Architects og Realdania

Adgang for alle

Boliglaboratoriums udstilling i Jernbanebyen

Boliglaboratorium udstiller i ’Living Places’ i Jernbanebyen i perioden 9. maj til 15. november 2023.

Kreditering: Adam Mørk

Boligeksperimenterne er mangfoldige og byder på alt fra boliger ovenpå erhvervsbygninger til gårdkollektiver og nye boligformer for single forældre. Fælles for dem er et fokus på nye fællesskaber, der kan rumme mange forskellige familieformer. 

Udstillingen foregår i Jernbanebyen i København i et midlertidigt udstillingsbyggeri med fokus på sundhed og lavt CO2-aftryk. Boliglaboratorium udstiller i en af de midlertidige pavilloner og gennemfører også en række events med fokus på forskellige bo- og familieformer. Med andre ord, er der masser at se på for alle, der interesserer sig for fremtidens boliger, klimavenligt byggeri og byudvikling.

Boliglaboratorium udstiller i anledning af Arkitekturåret 2023 i ’Living Places’ i Jernbanebyen, der er udviklet af VELUX, EFFEKT og Artelia. Du kan se udstillingen fra 9. maj – 15. november 2023. 

Boliglaboratorium blev etableret af Statens Kunstfond og os i 2019. Formålet med Boliglaboratorium er at samle boligbyggebranchen om at udvikle nye svar på samtidens og fremtidens udfordringer.

Læs mere om Boliglaboratorium og de syv projekter

Boliglaboratorium events

Boliglaboratorium: Design dit eget selvbyg-hus
Dato:  25. maj
Tid:  16.00-18.00
Sted:  BoligVærkstedet i Jernbanebyen, Otto Busses Vej 29A, 2450 København SV – Pavillon 6
Pris:  Gratis, men kræver tilmelding:

Tilmelding til event om selvbyg i Jernbanebyen i København den 25. maj kl. 16-18

Drømmer du om at have indflydelse på de fysiske rammer i din bolig? Eller drømmer du måske endda om at bygge din egen bolig? Så kom til mini-workshop om selvbyg. Der venter nemlig en unik mulighed i den kreative bydel Musicon i Roskilde, hvor du kan blive selvbygger. At være selvbygger betyder, at du får indflydelse på din egen bolig fra tidlig skitse til færdigopført resultat. Er du nysgerrig på selvbyg? Så kom og hør mere om muligheden for at udvikle din kommende bolig i Boliglaboratorium-projektet ’Selvbyg i Musicon’ – arkitektur, indretning, grund og omgivelser – til workshoppen i Jernbanebyen. Der vil være forfriskninger undervejs.

Boliglaboratorium: Trappens Rum – Naboskab på trappetrinet
Dato:  21. juni
Tid: 17.00-18.00
Sted:  BoligVærkstedet i Jernbanebyen, Otto Busses Vej 29A, 2450 København SV – Pavillon 6
Pris:  Gratis, men kræver tilmelding
Tilmelding:  Via mail til stine@nordarchitects.dk 

Ofte bliver trappen i etageboliger reduceret til færrest mulige kvadratmeter som en nødvendig funktionalitet. Men det er netop på vejen op til eller ned fra boligen, at der er plads til det uformelle møde, og hvor naboskabet kan udfolde sig. Så hvorfor ikke gentænke trappens rum med nye typer af entréområder og fællesarealer? Det har projektgruppen bag Boliglaboratorium-projektet ’Vertikale gårdrum’ gjort. Kom til inspirationsmøde om deres resultater - fire nye koncepter for trappens rum, og vær med i en debat om nye måder at skabe sociale mødesteder i etageejendomme. 

Program:
 
17.00-17.05: Velkomst
17.05-17.20: Oplæg: Det gode naboskab, ved Helle Lis Søholt, Gehl
17.20-17.35: Oplæg: Fire koncepter, der gentænker trappens rum i etageboliger, ved Søren Rasmussen, ONV arkitekter
17.35-17.50 Oplæg: Sådan giver trappens rum værdi - både for bygherre og beboere, ved Martin Thue Jacobsen, PensionDanmark
17.50-18.00: Spørgsmål og debat. Efter de tre oplæg afholdes en rundbordssamtale, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål og reflektere over dagens emne. Kom gerne i god tid, og tag et kig i Boliglaboratorium-udstillingen inden start.
Forplejning: Gratis sandwich og vin

Boliglaboratorium: En samtale om 'vilde' boligproblemer
Dato:  28. juni
Tid: 14.00-16.00
Sted:  BoligVærkstedet i Jernbanebyen, Otto Busses Vej 29A, 2450 København SV – Pavillon 6
Pris:  Gratis, men kræver tilmelding:
Tilmelding til Boliglaboratorium: En samtale om 'vilde' boligproblemer 
Boliglaboratorium samler aktører i bolig- og byggebranchen til en samtale om ‘vilde’ boligproblemer. Samtalen faciliteres af Sigge Winther, der vil føre deltagerne igennem en samtale om boligbyggeriets største problemer, der kræver radikalt nye - ‘vilde’ - løsninger. Omdrejningspunktet er diversitet, ressourceforbrug og sammenhængskraft. Med afsæt i konkrete erfaringer fra Boliglaboratoriums syv boligprojekter – og fokus på løsninger på tværs af stat og civilsamfund - kommer vi tættere på konkrete løsninger.
Panel:
- Nina Kovsted Helk, filantropidirektør, Realdania 
- Camilla van Deurs, stadsarkitekt, Københavns Kommune 
- Lars Autrup, direktør, Akademisk Arkitektforening 
- Pernille Schyum Poulsen, arkitekt, Vandkunsten
- Lars Lundbye, grundlægger og direktør, Almenr