x

Arkitekturens Dag: Når kunst og arkitektur styrker lokale potentialer på landet

På Arkitekturens Dag den 7. oktober inviterer Ny Carlsbergfondet og Realdania til en tværfaglig samtale om, hvordan kunsten og arkitekturen kan skabe nye mødesteder i landkommunerne, blandt andet med erfaringer fra Stedet Tæller X-initiativet.

Debatmøde

Tidspunkt
7. oktober 2024 kl. 16.00 - 17.30

Adresse
Vega. Enghavevej 40. 1674 København V og live stream

Arrangør
Realdania og Ny Carlsbergfondet

Adgang for alle 0 kr.

Arkitekturens Dag: Når kunst og arkitektur styrker lokale potentialer på landet

Holmsland Hotspots projektområde ved Ringkøbing.

Sehen

Stedet Tæller X er et initiativ fra Ny Carlsbergfondet og Realdania, hvor kunst og arkitektur er løftestang for udvikling af særlige steder i landkommunerne i Danmark.

Ambitionen med Stedet Tæller X er at styrke særlige kendetegn gennem lokalt forankrede projekter, nye talentfulde tegnestuer og et nytænkende samspil mellem kunst og arkitektur.

Med udgangspunkt i Stedet Tæller X inviterer Ny Carlsbergfondet og Realdania til tværfaglig samtale i anledning af arkitekturens dag. Arrangementet foregår i VEGA (og på live stream) og sætter fokus på, hvordan kunsten og arkitekturen kan skabe nye mødesteder i landkommunerne, og hvordan udvikling og øget livskvalitet kan skabes gennem kunst og arkitektur.

I samtalen, der styres af journalist Mikkel Frey Damgaard, deles ud af de første spændende erfaringer fra Stedet Tæller X, hvor otte projekter rundt i hele Danmark er valgt til at blive realiseret i årene frem.

Simon Harboe, projektchef i Realdania og Trine Møller Madsen, senior projektkonsulent i Ny Carlsbergfondet deler erfaringer og viden fra Stedet Tæller X og fortæller om hvilke gevinster og udfordringer, der er ved at krydse arkitekturen og kunsten i landkommunerne, og hvordan man kan arbejde med disse emner i bredere forstand fra et fondsperspektiv.

På scenen er også kunstner ved Holmsland Hotspot-projektet Mette Winckelmann, der er midt i at forberede realiseringen af sit store værk til stedet sammen med landskabsarkitekt Sophie Sahlqvist. Mød dem begge og hør deres erfaringer fra udviklingen af Holmsland Hotspot tæt ved Ringkøbing Fjord.

OBS: Arrangementet bliver også live streamet, så man kan se med fra hele landet. Optagelsen vil være tilgængelig på Realdanias hjemmeside YouTube-kanal kort efter. Når du tilmelder dig, skal du angive, om det er fysisk deltagelse eller online.