x

Siden kampagnens start i sommeren 2022 er otte projekter blevet udvalgt til at få støtte til at blive realiseret. I et projektudviklingsforløb blev det afklaret, om hvert enkelt projekt bedst forløses gennem et rent arkitekturprojekt eller samspillet mellem kunst og arkitektur. Det betyder, at fem projekter kører videre i et arkitekturspor, mens de øvrige fortsætter i et kunst- og arkitekturspor.

Nyetablerede tegnestuer og arkitektrådgivere har kunnet deltage i åbne idékonkurrencer for de fem projekter i arkitektursporet. Ved konkurrencens afslutningi februar 2023 var der indsendt 82 forslag på tværs af projekterne. Til hver idékonkurrence var en samlet præmiesum på 125.000 kr. .

Se de fem projekter og vinderidéer i arkitektursporet

Nedenfor kan du både se projekterne, som blev udvalgt til at få støtte gennem Stedet Tæller X, og de idéer som vandt de idékonkurrencer, som fulgte efter i hvert projekt. Projekterne og processen blev præsenteret på et webinar i november 2023, som du kan se eller gense nedenfor. Og på et De blev præsenteret 

På et webinar i november 2023 præsenterede vi de fem projekter, processer, og svarede på spørgsmål. Nedenfor kan du se optagelsen af webinaret, læse vores FAQ og desuden besøge de fem projekter. 

Se optagelse af webinaret

Ofte stillede spørgsmål (pdf)

Brolandingen - sans naturen, mærk historien

Flyndersø Mølle Naturparkcenter

Phoenix Mølle – Lindelse Mølle rejser sig igen

Langør Havn – Længslernes bugt

Enestående naturoplevelser ved Slivsø

 

 

De tre projekter i kunst- og arkitektursporet

I kunstsporet har i alt 12 prækvalificerede kunstnere i samarbejde med nyetablerede tegnestuer budt ind med konkrete ideer til, hvordan et kunst- og arkitekturprojekt kan få flere mennesker til at opdage, indtage og opleve tre udvalgte steder i Danmarks landkommuner. Kunstnerne har selv valgt den tegnestue, de vil samarbejde med, og de 12 hold blev offentliggjort på Ny Carlsbergfondets hjemmeside den 24. november 2023. Se dem på linket nedenfor.

Infrastruktur X Rå Natur

Holmsland Hotspot

Grænseløse Horisonter

Se de 12 hold i idékonkurrencen 

Om kampagnen

Stedet Tæller X er en kampagne for alle, der vil dyrke det særlige ved det lokale sted. For bygningsejere og lodsejere, foreninger og ildsjæle, der vil styrke de lokale kendetegn. Dét, der ikke lige kan flyttes og som er tæt på umuligt at kopiere. Dét, der giver stedet X-faktor. 
 
De har budt ind med deres særlige steder og ideer, der bygger oven på, udvikler eller gør stedets kvaliteter tilgængelige. Det kan være i en landsby eller en kystby. Det kan være ved vandet, eller inde i landet. Det kan være i en eksisterende bygning eller et sted i naturen. Blot ansøgers sted ligger i en af de 31 landkommuner.

Hvor kan I få mere at vide?

Hvis I har spørgsmål til kampagnen eller ansøgningsprocessen for Stedet Tæller X, er I velkomne til at kontakte sekretariatet for kampagnen på stedettaellerx@b-a-r-k.dk.

Processen for kampagnen

Her kan du se, hvordan den samlede proces tager sig ud; fra prækvalificering og udvikling af steder til realisering af projekterne.