x

Byvandring gennem Esbjergs Internationale Kvarter

Kan gadefester og byrumskunst få bydelen og fællesskabet til at blomstre? Danmarks yngste købstad er i fuld gang med et kvartersløft i boligområdet omkring Stengårdsvej, der skal genskabe balancen i bydelen. Hør hvordan, når vi går på byvandring med projektteamet. Deltag senest den 7. april i lodtrækningen om 25 x 2 billetter til arrangementet.

Arrangementet er afholdt

Dato
22. april 2024

Tidspunkt
kl. 15.00 — kl. 17.00

Adresse
Platformen
Gl. Novrupvej 14
6705 Esbjerg Ø

Lukket for tilmelding

Byvandring gennem Esbjergs Internationale Kvarter

Realdanias medlemsarrangement:  Byvandring på Stengårdsvej

Mød stadsarkitekten og kom med os på byvandring blandt boligblokkene på Stengårdsvej, der blev opført i slutningen af tresserne som moderne boliger i trygge og grønne omgivelser med masser frisk luft. 

Vi skal høre om kvarterets historiske udvikling fra den perfekte velfærdsdrøm til et nummer på listen over belastede boligområder, og så vil projektteamet fortælle om arbejdet med at genskabe balancen i byområdet.

Adresse 

Platformen, Gl. Novrupvej 14, 6705 Esbjerg Ø

Tid 

Mandag den 22. april 2024, kl. 15.00-17.00

Særlig info 

Programmet indeholder en gåtur i kvarteret, så husk påklædning, der passer til vejret.

Program 

Kl. 15.00 Realdanias vært byder velkommen, mens vi får en kop kaffe med kage.

  • Hvordan skaber man de bedst mulige rammer for et attraktivt byliv? Stadsarkitekt i Esbjerg, Morten Harder, introducerer de store linjer i Esbjergs strategiske byudvikling.
  • Gadefest, kunst i byrummet, musikarrangementer og meget mere. Arkitekt og sekretariatsleder Christina Korsbek Olsen fra Esbjerg Kommune fortæller om kultur som en stærk drivkraft i udviklingen af Det Internationale Kvarter omkring Stengårdsvej.
  • Fra tressernes perfekte velfærdsdrøm til belastet boligområde. Lulu Anne Hansen, overinspektør ved Sydvestjyske Museer, fortæller om Esbjergs historiske udvikling i velfærdsarkitektur, belastede boligområder og bydel i balance.
  • Vi går på en guidet byvandring i Stengårdsvej-kvarteret og får indsigt i områdets historie og planer for fremtiden.

Kl. 17.00 Tak for i dag!

Mere om projektet: By i balance

Stengårdsvej i Esbjerg har gennem en årrække været på regeringens ghettoliste. I et samarbejde mellem Realdania, Esbjerg Kommune og Boligforeningen Ungdomsbo er der derfor udarbejdet en helhedsorienteret strategisk udviklingsplan, hvis formål er at udvikle Stengårdsvej fra et socialt udsat til et socialt bæredygtigt område.

Mere om projektet

Konkurrencebetingelser

Pladserne ved vores arrangementer fordeles ved lodtrækning. 

Bemærk, at pladserne skal benyttes af medlemmer med ledsagere, og ikke kan overdrages til andre. 

Deltagelse i konkurrencen skal ske senest søndag den 7. april 2024, og vinderne får direkte besked på mail mandag den 8. april.

Vi oplever, at mange medlemmer ønsker at deltage i vores arrangementer. For at give flest mulige medlemmer chancen for at deltage, har vi valgt at indføre en midlertidig karantæne for både vindere, der deltager i arrangementer og vindere, der udebliver uden afbud: Hvis man har vundet plads på et arrangement, vil man først kunne blive udtrukket som vinder igen 45 dage efter, man udtrækkes som vinder. Hvis man udebliver fra et arrangement uden at melde afbud senest 24 timer før, vil man først kunne blive udtrukket som vinder igen 60 dage efter, man udtrækkes som vinder. Herefter kan man igen indgå i konkurrencer på lige fod med alle andre medlemmer.

Hvis et arrangement gentages flere gange på samme dag, kan man desuden kun tilmelde sig lodtrækningen på et af tidspunkterne.

Påmindelse via SMS

Du vil modtage en SMS, hvis du har vundet konkurrencen. Realdania behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik. Vær særligt opmærksom på punkt 2.e og 2.f i persondatapolitikken, der vedrører deltagelse i arrangementer og konkurrencer. Hvis du har fået nyt telefonnummer, må du meget gerne give os besked via mitrealdania@realdania.dk.

Bliv medlem af Realdania

Du kan deltage i konkurrencen, hvis du allerede er medlem af Realdania. Boligejere kan blive medlem - det er gratis at være medlem og gratis at deltage i medlemsarrangementer

Læs mere om dine medlemsfordele

Meld dig ind