x

Lærlingenes Hus: Håndværkets fortid og fremtid

Bliv klogere på gamle byggeteknikker og nye metoder, når vi går tæt på renoveringen af et klassisk bindingsværkshus i Allinge. Med støtte fra os er huset netop renoveret af spirende arkitekter og håndværkere fra hele landet, som forener gamle håndværkstraditioner med nye tanker om genanvendelse og bæredygtighed. Deltag senest den 10. marts i lodtrækningen om 40 x 2 billetter.

Arrangementet er afholdt

Dato
17. april 2024

Tidspunkt
kl. 17.00 — kl. 19.00

Adresse
Lærlingenes Hus
Brinkevej 2A
3770 Allinge

Lukket for tilmelding

Lærlingenes Hus: Håndværkets fortid og fremtid

Realdanias medlemsarrangement: Lærlingenes Hus

Kom med os på rundvisning i Lærlingenes Hus i Allinge-Tejn, et slidt bindingsværkshus fra 1887, som lærlinge og studerende har genskabt med afsæt i gamle byggetraditioner og nutidens krav til bæredygtighed og cirkularitet. 

Vi møder folkene bag projektet - Mads Okking og Morten Frihage fra Dansk Håndværk – og hører om den treårige proces, hvor arkitektstuderende og håndværksstuderende fra hele landet sammen har stået for at istandsætte og gentænke huset.

Samtidig bliver vi også klogere på, hvordan Lærlingenes Hus fremover skal være med til at styrke interessen for bygningskultur og godt håndværk i alle generationer, og være formidlings- og besøgssted for folkeskoleelever i forhold til uddannelsesvalg.

Adresse 

Lærlingenes Hus, Brinkevej 2A, 3770 Allinge

Tid 

Onsdag den 17. april. Tidspunkt: Kl. 17.00 – 19.00

Særlig info 

Husk påklædning, der passer til vejret og rundvisning både indenfor i huset og udendørs.

Program 

Kl. 16.30 Dørene til Lærlingenes Hus åbnes.

Kl. 17.00 Velkommen ved Realdanias vært.

  • Dansk Håndværks direktør Morten Frihagen og udviklingskonsulent Mads Okking fortæller om formålet med projektet og processen undervejs.
  • Vi går på rundvisning både indenfor og indenfor, hvor fortællingen kommer helt tæt på de håndværksmæssige detaljer.
  • Aftenen rundes af med let og lokal forplejning.

Kl. 19.00: Tak for i dag

Mere om projektet: Lærlingenes hus

Lærlinge og elever fra faguddannelser i hele landet har genskabt et bindingsværkshus på Bornholm. Dansk Håndværk står bag projektet med det formål at fastholde og udvikle på klassiske danske håndværkstraditioner i en nutidig sammenhæng. Istandsættelsen er udført i en kombination af gamle håndværkstraditioner, de nyeste byggeformer og den nyeste viden inden for bæredygtighed og genanvendelse. 

Mere om projektet

Konkurrencebetingelser

Pladserne ved vores arrangementer fordeles ved lodtrækning. 

Bemærk, at pladserne skal benyttes af medlemmer med ledsagere, og ikke kan overdrages til andre. 

Deltag i konkurrencen senest søndag den 10. marts 2024. Vinderne får direkte besked på mail mandag den 11. marts.

Vi oplever, at mange medlemmer ønsker at deltage i vores arrangementer. For at give flest mulige medlemmer chancen for at deltage, har vi valgt at indføre en midlertidig karantæne for både vindere, der deltager i arrangementer og vindere, der udebliver uden afbud: Hvis man har vundet plads på et arrangement, vil man først kunne blive udtrukket som vinder igen 45 dage efter, man udtrækkes som vinder. Hvis man udebliver fra et arrangement uden at melde afbud senest 24 timer før, vil man først kunne blive udtrukket som vinder igen 60 dage efter, man udtrækkes som vinder. Herefter kan man igen indgå i konkurrencer på lige fod med alle andre medlemmer.

Hvis et arrangement gentages flere gange på samme dag, kan man desuden kun tilmelde sig lodtrækningen på et af tidspunkterne.

Påmindelse via SMS

Du vil modtage en SMS, hvis du har vundet konkurrencen. Realdania behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik. Vær særligt opmærksom på punkt 2.e og 2.f i persondatapolitikken, der vedrører deltagelse i arrangementer og konkurrencer. Hvis du har fået nyt telefonnummer, må du meget gerne give os besked via mitrealdania@realdania.dk.

Bliv medlem af Realdania

Du kan deltage i konkurrencen, hvis du allerede er medlem af Realdania. Boligejere kan blive medlem - det er gratis at være medlem og gratis at deltage i medlemsarrangementer

Læs mere om dine medlemsfordele

Meld dig ind