x

Lancering af analysen "Vedligehold og klimabelastning - en undersøgelse af praksis i boligejendomme"

Video

Se med på lanceringen af analysen ’Vedligehold og klimabelastning - en undersøgelse af praksis i private boligudlejningsejendomme’ fra den 22. september hos Realdania. I rapporten undersøges, hvordan private boligudlejningsvirksomheder arbejder med vedligehold og reduktion af klimabelastning i deres virksomhed.

Tidligere har man peget på, at det store fokus på økonomi inden for boligudlejning giver for lidt incitament til at være bæredygtige, men det viser den nye undersøgelse ikke nødvendigvis er tilfældet. 

Analysen viser også, at mens der er stort fokus på at begrænse klimabelastningen ved større vedligeholdelses- og renoveringsprojekter, er fokus langt mindre ved de mindre vedligeholdelsesprojekter. Og der er god grund til at komme i gang. I denne tid oplever vi en højere og højere grad af forventning fra investor og lejere om, at der arbejdes systematisk med at mindske klimabelastningen. Analysen peger dog også på, at vi endnu ikke kender det klimamæssige potentiale ved at skrue op, eller ned, for vedligeholdelsesniveauet.
Så hvordan kommer vi videre?

Læs hele analysen her