x

Grøn transport og mobilitet

Video

Dato
11. februar 2021

Længde
1t 29m 44s

Den 5. februar 2021 afholdte DK2020 – Klimaplaner for hele Danmark webinar om grøn transport og mobilitet i forbindelse med projektet DK2020 - klimaplaner for hele Danmark.

Transport udgør en stor kilde til drivhusgasser i de fleste kommuner. Transport og mobilitet vil derfor være vigtige indsatsområder i DK2020 klimaplanerne. På dette introducerende webinar giver CONCITO overblik over nogle centrale forudsætninger for indsatsen på transportområdet, og nogle af de vigtigste løsningsmuligheder.

Vi har optaget webinaret, så du kan se eller gense indlæggene her. 

Program

00:00

Velkomst, dagsorden og praktisk afvikling v. Henrik Gudmundsson, seniorkonsulent, transport og byer, CONCITO

05:36

Centrale forudsætninger og elektrificering samt spørgsmål til oplægget, v. Henrik Gudmundsson, seniorkonsulent, transport og byer, CONCITO

51:18

Grøn mobilitet og tilgængelighed samt spørgsmål til oplægget, v. Susanne Krawack, seniorkonsulent, transport og byer, CONCITO

Deltagere 

  • Henrik Gudmundsson, CONCITO
  • Susanne Krawack, CONCITO

Om DK2020

DK2020 giver danske kommuner mulighed for at løfte det lokale klimaarbejde til international best practice. Gennem forløbet får kommunerne rådgivning og sparring til at udvikle en ambitiøs lokal klimahandlingsplan, som viser vejen til en klimaneutral og klimarobust kommune senest i 2050.

DK2020 kommunerne arbejder med den samme standard for klimaplanlægning, som anvendes af nogle af verdens største og mest ambitiøse byer i det internationale bynetværk C40. Med DK2020 er det første gang, at C40’s internationale standard ’Climate Action Planning Framework’ (CAPF) bliver brugt og videreudviklet til brug i mindre byer og kommuner.