x

Genbesøg - Bjerre Arrest

Video

Dato
2022

Længde
3 min. 32 sek.

Bjerre Arrest er et af de ildsjæleprojekter, der har mødt udfordringer siden vores bevilling. Med Genbesøg har vi besøgt arresten og hørt mere om deres udfordringer, men også om det håb, der stadig er for alt det, det en dag skal blive.

Under temaet 'Ildsjæle der bygger' ser vi nærmere på 109 projekter drevet af ildsjæle. Fælles for dem alle er, at det er mere end 5 år siden, at de modtog deres støtte og bevilling fra Realdania. Ud af de 109 ildsjæleprojekter er 77 projekter i live og trives fem år efter bevillingen, 10 projekter er transformeret til andet indhold, 11 projekter skranter, mens 11 er lukket ned. 

Et af de projekter, der har mødt udfordringer, er Bjerre Arrest. Bjerre Arrest er opført i 1846 og har fungeret som arrest frem til 1956. Gennem tiderne har arresten huset alt fra voldtægtsmænd og mordere til modstandsfolk og nazister. Foreningen til Bevarelse af Bjerre Arrest fik i 2015 en million kr. via kampagnen ’Underværker’ til at omdanne den gamle slidte bygning til et anderledes vandrehjem og kulturhus. Samtidig skulle arresten, der havde stået tom i 20 år forskønnes og renoveres, og historien bag formidles gennem et mindre museum.  

Men det er ikke nemt at give sig i kast med en fredet ejendom, som også Poul Erik Honore, formand for Foreningen til Bevarelse af Bjerre Arrest, kan fortælle mere om. Se med, når han fortæller om forhindringer, udfordringer, Nerf gun battles, spøgelsesjagt, teater - og håbet om alt det, det en dag skal blive til.

Filmen er produceret af Søren Lynggaard og Niels Buhl.