Bjerre Arrest Vandrehjem

Den gamle fredede Bjerre Arrest skal renoveres og tages i brug som et spændende og anderledes vandrehjem, hvor turister samt gæster på kroen får en rå og autentisk oplevelse udover det sædvanlige.

Celleafsnit forvandles til vandrehjem 

Bjerre Arrest består af et celleafsnit i fire etager med i alt 15 celler samt et tinghus, hvor der i gamle dage blev afholdt rettergang. Ejendommen har stået tom i 20 år, og tiden har bestemt efterladt sine spor. Gennem tiderne har arresten huset alt lige fra voldtægtsmænd og mordere til modstandsfolk og nazister. Nogle af forbryderne blev endda hængt på byens galgebakke. Bjerre Arrest har således en spændende historie, som det er vigtigt at få fortalt.

Projektet har i sinde at ændre mindst muligt på arrestens fysiske rammer. Fokus er på, i samarbejde med Kulturarvsstyrelsen, at forskønne og bevare stedets originale substans. Renoveringen af celleafsnittet inkluderer brandsikring af etageadskillelserne, ny strømføring, nyt varmesystem, nye vinduer samt to nye badeværelser. Desuden skal der etableres en repos i hver af cellerne, og der skal sættes hængsler på tremmerne, således at de i tilfælde af brand kan åbnes udad. Celleafsnittet skal i sidste ende ud i et vandrehjem for bl.a. turister og tinghuset som museum for arrestens historie. 

 

 

Projektfakta

  • Kort

Kort

Bjerrevej 353, 8783 Hornsyld

{{ title }}

{{ description }}