Bjerre Arrest Vandrehjem

Den gamle fredede Bjerre Arrest skal renoveres og tages i brug som et spændende og anderledes vandrehjem, hvor turister samt gæster på kroen får en rå og autentisk oplevelse udover det sædvanlige.

Bjerre Arrest består af et celleafsnit i fire etager med i alt 15 celler samt et tinghus, hvor der i gamle dage blev afholdt rettergang. Et vigtigt element i projektet er at få forskønnet arresten. Ejendommen har nemlig stået tom i 20 år og tidens tand har formørket dens fremtoning.

Gennem tiderne har arresten huset alt lige fra voldtægtsmænd og mordere til modstandsfolk og nazister. Nogle af forbryderne blev endda ligefrem hængt på byens galgebakke. Bjerre Arrest har således en spændende historie, som det er vigtigt at få fortalt. Projektet bør derfor ændre mindst muligt på arrestens fysiske rammer. Fokus er i stedet på i samarbejde med kulturarvsstyrelsen at forskønne og bevare stedets originale substans.

Renoveringen af celleafsnittet med de 15 celler inkluderer brandsikring af etageadskillelserne, ny strømføring, nyt varmesystem, nye vinduer samt to nye badeværelser. Desuden skal der etableres en repos i hver af cellerne, og der skal sættes hængsler på tremmerne, således at de i tilfælde af brand kan åbnes udad.

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2015
  • Støttebeløb
  • 1 mio. kr.
  • Relaterede projekter

Relaterede projekter Se alle projekter

Serampore

Tranekær Slot

Det Grå Fyr i Skagen

Munkegårdsskolen

{{ title }}

{{ description }}