x

En historie om forbrydere

Bjerre Arrest består af et celleafsnit i fire etager med i alt 15 celler samt et tinghus, hvor der i gamle dage blev afholdt rettergang. Ejendommen stod tom i 20 år, og tiden havde bestemt efterladt sine spor. Gennem tiderne har arresten huset alt lige fra voldtægtsmænd og mordere til modstandsfolk og nazister. Nogle af forbryderne blev endda hængt på byens galgebakke. Bjerre Arrest har således en spændende historie, som er vigtig at få fortalt.

Et kommende vandrehjem og museum 

Projektet skal ændre mindst muligt på arrestens fysiske rammer. Fokus er på, i samarbejde med Kulturarvsstyrelsen, at forskønne og bevare stedets originale substans. Renoveringen af celleafsnit inkluderer brandsikring af etageadskillelserne, ny strømføring, nyt varmesystem, nye vinduer samt nye badeværelser. 

Celleafsnittet skal fungere som et vandrehjem for turister. Derudover skal tinghuset etableres som et museum, der formidler arrestens historie. 

Genbesøg 

I 2022 har vi genbesøgt Bjerre Arrest, for at høre, hvordan det er gået med projektet siden vores bevilling. I videoen fortæller Poul Erik Honore, formand for Foreningen til Bevarelse af Bjerre Arrest, om deres udfordringer, men også om det håb, der stadig er for alt det, det en dag skal blive.

 

 

Med Realdania Genbesøg vender vi tilbage til en lang række af de projekter, som har modtaget støtte de seneste 20 år. Målet er at lytte til brugernes erfaringer og derigennem blive klogere på, hvordan arkitektur kan skabe værdi for mennesker. Læs mere om Genbesøg