x

Morgenmøde: Er fremtidens bolig multifunktionel?

Video

Dato
november 2023

Længde
1 t 8 min 38 sek

37 forskellige familieformer. Fokus på bæredygtighed. Og en corona-pandemi, som for alvor blandede vores privat- og arbejdsliv. Dét kræver et nyt blik på boligen. Og det kalder på større variation i boligtyper, størrelser, funktioner og indretning af fællesarealer. Sådan lød konklusionen, da vi samlede forskere og praktikere til en diskussion om fremtidens bolig på bagkant af pandemien til morgenmødet ’Er fremtidens bolig multifunktionel?’

For KAB har pandemien betydet et større fokus på at aktivere udearealer omkring deres boliger. For Mette Mechlenborg, forsker ved BUILD og en del af vores indsats RESPOND, var corona ’the perfect storm’, som for alvor gjorde op med fortidens ideal om en hverdag, der er opdelt i 8 timers arbejde, 8 timers fritid og 8 timers hvile. Det stiller nye krav til boligen.

I panelet var:

  • Mette Mechlenborg, Seniorforsker, BUILD ved Aalborg Universitet: Om hjemmet under forandring og det hybride arbejdsliv som en del af denne udvikling.
    Anders Lonka, Founding partner, Adept: Om fremtidige tendenser for boligen som arkitektur og om at designe boliger til single-forældre som en del af Boliglaboratorium.
  • Mette Birkedal Bruun, Professor, STAY HOME: Om hvad der sker med hjemmet som et fysisk, digitaliseret, socialt og eksistentielt fundament under og efter corona krisen.
  • Rasmus Jessing, Byggedirektør, KAB: Om hvordan boligen kan skabe bedre trivsel hos unge og ældre, samt hvordan der kan og skal bygges til det i praksis.
  • Toke Falk Sabroe, moderator

Morgenmødet den 22. november 2023 var det tredje i en serie under vores indsats RESPOND – rammerne for den nye hverdag, der undersøger, hvordan pandemien kan ændre måden vi bruger vores bygninger og byggede miljø.