x

Universel design #8 Konstruktiv brugerinnovation – fra problemer til løsninger

Video

Dato
juni 2023

Længde
7 min 33 sek

Meget kan lade sig gøre, når unge brugere, lokale ildsjæle, arkitekter og kommune samarbejder konstruktivt om at transformere en gammel industribygning, selvom udfordringerne er mange.

Meget kan lade sig gøre, når unge brugere, lokale ildsjæle, arkitekter og kommune samarbejder konstruktivt om at transformere en gammel industribygning, selvom udfordringerne er mange. De unge manglede et sted, hvor de kunne være på deres egne præmisser. Syddjurs Kommune og Maltfabrikkens ejer var straks med på ideen. Det blev begyndelsen til samarbejdet om at transformere en del af den gamle industribygning til et levende kultursted for en gruppe af unge gennem en unik brugerinvolvering.

Filmen beskriver samarbejdet om at transformere Maltfabrikken - en del af en gammel industribygning - til et levende kultursted. Om værdifuld brugerinvolvering. Bag forvandling af hele Maltfabrikken står Praksis Arkitekter sammen med Kristine Jensens Tegnestue.

I filmen medvirker Esther Mogensen, Maltfabrikken, Mette Tony, stiftende partner, Praksis Arkitekter, Nicolai Carlberg, etnolog, Carlberg og René Sørensen Overby, projektudvikler, Bevica Fonden.

En del af filmprojektet ”Hvem bygger vi for?” fra Danske Arkitektvirksomheder

De fysiske rammer påvirker os mentalt og fysisk. Uhensigtsmæssig byudvikling, manglende tværfagligt samarbejde mellem byggeriets aktører og traditionel silotænkning i byggeriet påvirker udsatte brugergrupper særligt negativt. Det kan føre til inaktivitet, isolation, følelse af ensomhed og mindreværd m.m. Det er baggrunden for filmprojektet "Hvem bygger vi for?

Produceret for Danske Arkitektvirksomheder af Feldballe Film & TV i samarbejde med Bevica Fonden, Realdania og Dreyers Fond.