x

Indvielse af projektet ’Stedet Tæller’ i Klintholm Havn

Pressemeddelelse 28. juni 2018

Et nyt bytorv og en havnetrappe har givet Klintholm Havn et kvalitetsløft, og håbet er at gøre byen mere attraktiv – både for borgere, turister og besøgende på Møn. Fredag den 29. juni 2018. kl. 11.00-13.00 indvies projektet, og både borgere, interessenter og samarbejdspartnere er velkomne til at deltage i arrangementet. Projektet ’Stedet Tæller er gennemført som en del af Realdanias kampagne af samme navn.

Klintholm er godt i gang i gang med at udvikle sig fra at være industrihavn til at blive kystturismeby, hvor den aktive havn med smuk omkringliggende natur og en spændende kulturhistorie, skal være med til at trække turister til Møn. Men de fysiske rammer afspejlede ikke i tilstrækkelig grad stedets kvaliteter og muligheder. Nu har et byfornyelsesprojekt skabt et nyt bytorv og en havnetrappe, som giver mulighed for ophold, pause og udsigt til både strand og vand. Fremover skal trucks, trailere og trollingbåde kunne færdes her side om side med lystbådesejlere, lokale og turister.

Intentionen er at få flere – både borgere, besøgende og turister -  til at opholde sig i Klintholm Havn, og på sigt at få havnen til at udvikle sig yderligere både som turisthavn og erhvervshavn.

Det færdige bytorv og Havnetrappen giver et visuelt og funktionelt løft til havnen og skal fremme kontakten mellem by, havn og strand.

Projektet har fået navnet ’Stedet Tæller’ og gennemføres som en del af Realdanias kampagne af samme navn. De nye tiltag er en udløber af udviklingsplanen ’Kystdestination Møns Klint’, hvor netop Klintholm Havn er udpeget som et særligt potentiale.

Projektet har været igennem en borgerproces siden 2012. 

”Stort tillykke til de gode kræfter, som har bidraget til at gøre projektet på Klintholm Havn til virkelighed. De nye tiltag giver havnen et flot løft, og  gør den mere attraktiv – både for borgerne i hverdagen og for turister, for eksempel vandrere på Camønoen. Samtidig er der stadig plads til mere traditionelle havneaktiviteter, sådan at de kan eksistere side om side med de nye aktiviteter og berige hinanden. Projektet er et godt eksempel på, hvordan man kan videreudvikle en mindre fiskeri- og industrihavn til gavn for både lokale borgere og turister,” siger Stine Lea Jacobi, programchef i Realdania.

Program for indvielsen

Kl. 11.00 Indvielsen åbnes
Kl. 11.05 Indvielse v. borgmester Mikael Smed
Kl. 11.20 Stine Lea Jacobi, Realdania
Kl. 11.45-12.30 Åbningskoncert ved Synje Norland

I løbet af arrangementet er det også muligt at besøge Klintholm Havns Redningsskib.