x

København vinder internationalt klimatopmøde

Pressemeddelelse

13. september 2018

Borgmestre fra 96 af verdens ledende klimabyer skal i efteråret 2019 mødes i København til klimatopmøde. Onsdag aften blev København udvalgt som vært for C40 Mayors Summit. København vandt topmødet foran Dubai og Washington DC.

test

Verdens bedste cykelby, en havn så ren, at man kan bade i den. Næsten alle bygninger har miljøvenlig fjernvarme og et mål om at være verdens første C02-neutrale hovedstad inden 2025. Hele verden kigger til København og danske virksomheder, når det kommer til grønne løsninger. 

Den stærke klimaindsats har nu ført til, at C40’s styregruppe har valgt København som vært for C40’s topmøde i 2019.  

”Jeg er enormt glad og stolt over, at verdens største byer har peget på København som vært for C40’s klimatopmøde i 2019. Det er en stor anerkendelse af vores klimaindsats. Topmødet vil sætte klimaindsatsen øverst på dagsordenen og inspirere hele verden med Københavns grønne løsninger”, siger overborgmester Frank Jensen (S). 

C40-topmødet i København vil have fokus på, hvordan byerne kan opfylde Paris-aftalens målsætninger og begrænse CO2-udledningen gennem grøn omstilling og klimatilpasning. På den måde er det ambitionen med topmødet i København, at der skal skabes et paradigmeskifte i byerne klimaindsats: Det handler ikke blot om at sætte lave strategier og sætte mål – det er tid til at levere resultater.   

”Byerne er en central spiller i forhold til klimaindsatsen, og Realdanias engagement i C40 handler om at dele viden og bringe inspiration og gode løsninger tilbage til de danske byer – uanset om det er hovedstaden eller mindre byer rundt om i landet. Beslutningen om at holde topmødet i København er en stor anerkendelse af både Københavns og resten af Danmarks engagement i klimaindsatsen”, siger Jesper Nygård, administrerende direktør for Realdania – en af de tre hovedbidragydere til C40. 

Mere end 1.000 delegerede fra bl.a. Paris, Tokyo, New York og Singapore vil mødes og drøfte byernes klimaindsats på master classes, talks og workshops. København vil samtidig huse et parallelt borger-topmøde, som engagerer lokale københavnere og organisationer. 

Foruden det faglige program er der et kulturelt program, som sætter fokus på konkrete grønne løsninger i byrummet. De tilrejsende delegationer skal rundt og opleve Københavns klimaløsninger hands-on; fx kan de cykle på Cykelslangen, besøge BLOXHUB og møde københavnske entreprenører, som skaber bæredygtige løsninger.  

Københavns Kommune har netop afsat 7,1 millioner til topmødet i Budget19. Realdania, en af tre hovedbidragsydere til C40, har afsat 6 millioner kr. 

Kontakt

Overborgmester Frank Jensen via pressechef Rikke Egelund, tlf. 3147 9497

Adm. dir. Jesper Nygård, Realdania/via pressechef Pia M. Munksgaard, tlf. 29 69 52 49