x

Virtual reality film rejser med Dorte Mandrup ind i landskaberne

Nyhed 21. marts 2019

Den CPH:DOX aktuelle virtual reality film ’Springet’ følger arkitekten Dorte Mandrup og hendes kreative proces i udformningen af Vadehavscentret ved den jyske vestkyst og Isfjordscentret ved Ilulissat i Vestgrønland.

Virtual reality-teknologien giver seeren mulighed for at dykke ned i og udforske filmiske universer på en ny måde. Man sidder ikke på afstand foran en skærm eller et lærred, men har en oplevelse af selv at være til stede i den virtuelle verden. Det er også tanken med Virtual reality-filmen ’Springet’, hvor man træder med den prisbelønnede arkitekt Dorte Mandrup ind i de UNESCO beskyttede landskaber ved Vadehavet og Vestgrønland. 

I filmen følger man Dorte Mandrups arbejde med at finde frem til, hvordan Vadehavscentret og Isfjordscentret skal udformes for at fungere bedst på de usædvanlige steder. Man ser og sanser de unikke naturområder gennem Mandrups sansende og faglige blik og får indsigt i, hvad arkitekten ser, læser og lærer om stederne, for at finde frem til bygningernes materialer, form og design – det som Dorte Mandrup kalder ‘Springet’. 

Filmen har premiere på Charlottenborg Kunsthal fredag den 22. marts i forbindelse med dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, hvor den deltager som den eneste danske virtual reality film. 

’Springet’ medfølges af en Podcast i to afsnit, som giver baggrund og perspektiv på det, som filmen Introducerer. Både film og Podcast indgår desuden som en del af Dansk Arkitektur Centers udstilling om Dorte Mandrup, der kan opleves fra den 22. marts. 

Filmen og podcasten er støttet af Realdania og Det Danske Filminstitut. 

Læs mere om visningen af filmen her: 

www.facebook.com/Springet