x

Realdania støtter events under C40 World Mayors Summit 2019

Nyhed 31. juli 2019

Gå på vandet, midt i Københavns Havn. Det skulle blive muligt med et af de mere opsigtsvækkende projekter, Realdania har valgt at støtte, i den borgerinddragende del af C40 World Mayors Summit 2019, der foregår i København 9.-12. oktober.

Der bliver også mulighed for at rense havnen for affald fra en kajak, gå på klimaskattejagt på Nørrebro og i Nordvest, arbejde med klimaudfordringer gennem Minecraft, samt opleve mere traditionelle workshops, film, debatarrangementer og meget mere.

Mens borgmestre og eksperter fra hele verden diskuterer klima, vil en række aktiviteter og events være rettet mod byens borgere. Det er Københavns Kommune, C40 og Realdania, der under overskriften ”Live like tomorrow” giver borgerne en forsmag på livet i fremtiden.

Det er både store og små NGO’er, ildsjæle og professionelle der står for arrangementerne under topmødet. Realdania har valgt at give støtte til 12 af dem, efter en ansøgningsrunde med over 50 ansøgninger, men ”Live like tomorrow” vil bestå af langt flere end dem Realdania støtter.

Med alt fra cykler over klimavenlige byggematerialer til bier, spænder tematikkerne i de støttede aktiviteter vidt. Og tilbage til det med at gå på vandet. Et af projekterne vil opstille fleksible multifunktionspavilloner i havnen, hvor der vil være moduler lige under vandoverfladen. På den måde kan man stå midt i vandet – og på egen krop opleve en fremtid med stigende vand.

”Jeg er glad for at vi med Realdanias støtte kan sikre en bredde i de folkelige events og aktiviteter under topmødet, og hjælpe en række projekter i gang, der ellers ville have haft det svært. Det er vigtigt at C40 World Mayors Summit ikke bare bliver borgmestrenes topmøde, men også engagerer befolkningen. Klimaet er vores alles, og vi kan heldigvis se at det er noget der optager rigtig mange mennesker.”, siger Pelle Lind Bournonville, projektchef i Realdania.

Læs mere om de 12 projekter Realdania støtter:

C40 sideevents