x

Sensommeråbning af Solnedgangspladsen i Skagen

Nyhed 16. august 2019


Når dagen går på hæld samles både beboere og besøgende på Solnedgangspladsen i Gammel Skagen. Den nyanlagte plads åbnede for publikum i uge 29 og bliver officielt indviet ved et arrangement lørdag den 17. august.

Solnedgangspladsen er et helt særligt sted i Danmarks nordligste egn. Et lokalt mødested der samler beboere og besøgende og binder hav og by sammen. 

”Ved at udvikle steder, der kan noget særligt, kan et område blive et endnu bedre sted at bo og besøge. Solnedgangspladsen er et sted med stor betydning for mange – og pladsen har nu fået et markant løft til gavn for både lokalbefolkning og turister,” siger filantropidirektør i Realdania, Nina Kovsted Helk.

Den nye solnedgangsplads er skabt af Kunstneren Ingvar Cronhammar, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og Bjarne Frost Design Office, som har skabt en enkel løsning der ikke i sig selv overskygger naturen og det særlige lys i Skagen. Solnedgangspladsen består af to dele i samspil: En solskive og en række små nye klitter. Langs klitterne er der mulighed for ophold, ligesom pladsen nu har særskilt cykelparkering.

Solnedgangspladsen er en del af Realdania-kampagnen Stedet Tæller, som har vist nye veje til en positiv udvikling af områderne uden for de største byer i Danmark.

Projektet er finansieret i et samarbejde mellem Frederikshavn kommune, Inger og Asker Larsens fond, ENV- "Fonden" og Foreningen Realdania.

Lørdag den 17. august klokken 15 inviterer Grundejerforeningen Gammel Skagen og Frederikshavn Kommune til officiel indvielsesfest på Solnedgangspladsen, og alle er velkomne.