x

Et enestående kulturmiljø

Gammel Skagen er berømt for sit enestående kulturmiljø med store arkitektoniske og landskabelige værdier, der over tid har udviklet sig til ferieby omkring det oprindelige fiskersamfund. Det er også her, at man i mange år er taget ud til Solnedgangspladsen for at nyde synet af solen, der går ned over Vesterhavet. En plads som trængte til en opgradering, hvilket den fik gennem kampagnen Stedet Tæller. 

Solnedgangspladsen som samlingspunkt

Formålet med projektet har været  at udnytte stedets særegen karakter med placeringen i Gammel Skagen ved havet og i landskabet som samlingspunkt. Ved at udvikle et sted som dette, der kunne noget særligt i sig selv, var det ambitionen, at området blev et endnu bedre sted at bo og besøge.

Solnedgangsplads er skabt af Kunstneren Ingvar Cronhammar, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og Bjarne Frost Design Office, som har skabt en enkel løsning der ikke i sig selv overskygger naturen og det særlige lys i Skagen. 

Solnedgangspladsen består af to dele i samspil:

En solskive og en række små nye klitter. Solskiven er over 20 meter i diameteren og er prydet med spejlende granitflager, så skyerne og solens stråler reflekteres. Etableringen af en række nye klitter, lægger sig ikke kun i forlængelse af kystbeskyttelsen ud for Gl. Skagen, men giver også læ og mulighed for ophold. Derudover er der også etableret særskilt cykelparkering.

Stedet Tæller 

Projektet er en del af vores kampagne Stedet Tæller, der viser nye vej til en positiv udvikling af områderne uden for de største byer i Danmark.

Kampagnen Stedet Tæller

Bogen "Stedet tæller"

- om proces og erfaringer med stedbunden, lokal udvikling i yderområder.