x

Et enestående kulturmiljø

Gammel Skagen er berømt for sit enestående kulturmiljø med store arkitektoniske og landskabelige værdier, der over tid har udviklet sig til ferieby omkring det oprindelige fiskersamfund, Højen. Helt ud til kysten ligger Solnedgangspladsen. Men den eksisterende plads yder ikke den unikke beliggenhed retfærdighed. Der er lige nu tale om en asfalteret vendeplads med parkering, en kiosk- og toiletbygning og et opholdsområde møbleret med rækker af ordinære borde-bænkesæt.

Solnedgangspladsen som samlingspunkt

Et nyt projekt skal råde bod på dette. Projektets formål er at udnytte stedets særegne karakter med placeringen i Gammel Skagen ved havet og i landskabet. Solnedgangspladsen samler allerede mange mennesker i aftentimerne, og en helt ny plads skal yderligere løfte stedet. Når den nye solnedgangsplads står færdig vil den bestå af to dele i fint samspil med hinanden: En ”solskive” og en række små nye klitter. Langs klitterne bliver der mulighed for ophold ligesom pladsen får en særskilt cykelparkering. Realiseringen af Solnedgangspladsen afventer et kystsikringsprojekt.

Stedet Tæller 

Projektet er en del af kampagnen Stedet Tæller, fordi det viser, hvordan man med simple greb kan sikre en stærk formidling af Skagens kystmiljø.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Bogen "Stedet tæller"

- om proces og erfaringer med stedbunden, lokal udvikling i yderområder.

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere

Relaterede projekter

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}