x

Borgmestre fra hele verden mødes i København med fokus på klima

Nyhed 4. oktober 2019

I næste uge går det løs, når borgmestre fra nogle af verdens største byer mødes til C40 World Mayors Summit 2019 i København. Samtidig vil hele byen stå i klimaets tegn, når klimafestivalen Live Like Tomorrow byder på arrangementer og events for alle.

Med over 2000 tilmeldte og delegerede, tegner C40 World Mayors Summit 2019 i København til at blive det største C40-topmøde nogensinde. Det vidner om hvor meget klimadagsordnen fylder, ikke bare i Danmark, men overalt i verden.

Topmødet, der tidligere har været holdt i byer som New York, London og Mexico City, er det syvende i rækken, som netværket af klimaambitiøse storbyer, C40 Cities, afholder.

C40 er et netværk der består af 94 af de største, mest indflydelsesrige, innovative og klimaambitiøse byer i verden. De arbejder for at skabe sundere og mere bæredygtige byer, samtidig med at de har forpligtet sig til at arbejde for at nå de mest ambitiøse mål Parisaftalen.

På topmødet deles den nyeste viden, erfaringer og de bedste løsninger. Der vil blive indgået nye forpligtende aftaler og fulgt op på aftaler fra tidligere topmøder. Deltagerne kommer selv i arbejdstøjet og indgår i workshops og debatter, og der vil blive mulighed for at skabe nye partnerskaber med erhvervsliv, organisationer og civilsamfund.

Blandt deltagerne i topmødet er også repræsentanter for de 20 danske kommuner, der i det Realdania-støttede projekt DK2020 går i C40-byernes fodspor med forpligtende klimaplaner op mod Paris-aftalens mål.

Mens byernes ledere mødes i Tivoli Kongrescenter, vil resten af København også stå i klimaets tegn. Klimafestivalen ”Live like Tomorrow” vil byde på en lang række arrangementer, events og aktiviteter, der henvender sig bredt til både engagerede NGO’er, græsrødder og klimaaktivister og til almindelige nysgerrige borgere. De fleste af aktiviteterne finder sted omkring Københavns Rådhus, Vester Voldgade og BLOX.

Realdania er medvært og hovedbidragsyder til C40 World Mayors Summit 2019 i tæt samarbejde med C40 og Københavns Kommune – og har støttet en række af aktiviteterne under Live Like Tomorrow. Realdania har også i denne uge, i samarbejde med C40 og Nordic Sustainability, udgivet den digitale publikation Cities100, der viser 100 bedste klimaløsninger fra hele verden.

Læs mere om C40 World Mayors Summit

Se den digitale publikation Cities100

Læs mere Realdanias klimaindsats

Læs mere om DK2020