x

Byd indenfor: Nye kulturoplevelser venter over hele landet

Nyhed 25. marts 2021

34 kulturinstitutioner har fået støtte af Realdania til aktiviteter i en hverdag, der stadig er præget af corona og en hel eller delvis nedlukning. I løbet af foråret kan du derfor opleve særrundvisninger, teater og kunst over hele i landet.

Der er både oplevelser med musik, kunst, madkultur og keramik at vælge i mellem, når 34 Realdania-støttede kulturinstitutioner byder nye målgrupper og gamle venner indenfor i byer og på landet i hele Danmark.

Kulturhuset Sulelængen i Magtenbølle på Fyn skaber liv på landet og giver nu også nye teateroplevelser i form af seks intimscene-arrangementer. Kulturforum Lys over Lolland afholder den kunstfestival, som sidste år måtte aflyses. I Hjørring kommune slår Kornets Hus dørene op for farverig formidling af fødevarekultur. Odsherred Teater i Nykøbing S. arrangerer coronavenlig ’Teaterbrevkasse’ i samarbejde med teater Spektrum. 

BaneGaarden i København slår dørene op for filmfremvisninger under åben himmel. Bovbjerg Fyr uden for Lemvig vil afholde nye udendørs kulturarrangementer i fyrhaven og fyrgården. Guldagergaard i Skælskør etablerer streetfood-marked og skaber et udendørs værksted for børn, hvor de kan dekorere håndlavede kopper fra keramikcentrets eget værksted. Musikkens Hus i Aalborg byder inden for til musikalske smagsprøver i genrerne klassisk, symfonisk, jazz og rytmisk musik. 

Følg med på de respektive institutioners hjemmesider for at læse mere om de vidt forskellige arrangementer, der som udgangspunkt løber af stablen inden sommerferien – naturligvis efter sundhedsmyndighedernes forskrifter.

De 34 kulturinstitutioner, der har fået støtte, er:

Rønne Theater, Ragnarock - Museet for rock, pop og ungdomskultur, Zoologisk Have i København, Vadehavscentret, HamletScenen, Vendsyssel Teater, Musikkens Hus i Nordjylland, KU.BE Kultur- og bevægelseshus, ARKEN Museum for Moderne kunst, Cirkusmuseet, Øregaard Museum, Kulturforum Lys Over Lolland, URBAN 13 ApS, Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, Gisselfeld Kloster, Limfjordsmuseet, Fængslet, Vimby, Utzon Center, Rønnebæksholm, Motorfabrikken Marstals Startpatroner, BaneGaarden, Bovbjerg Fyr ApS, Foreningen Folkemødet, Fonden for samlingen af moderne international glaskunst, Voergård Slot, Odsherred Teater, Driftsfonden Kornets Hus, Vejle Kommune Spinderihallerne, Willumsens Museum, Harteværket, Sanderumgaard, Guldagergaard, Sulelængen i Magtenbølle.

Byd indenfor-puljen er målrettet projekter, som tidligere har modtaget støtte fra Realdania til nybyggeri, ombygnings- eller restaureringsarbejde eller til en arkitektkonkurrence før et realiseret byggeri. Første runde blev gennemført i sommeren 2020. Anden runde i efteråret 2020 – dette er den tredje og sidste runde.

Byd indenfor er en del af den filantropiske forening Realdanias samlede COVID-19-indsats på 175 mio. kr., der udover hjælp til projekter, som er udfordret af corona-krisen, også har fokus på at understøtte en bæredygtig udvikling i byggeriet i kølvandet på krisen.