x

Nyt liv i Thisteds bymidte

Nyhed 10. juni 2022

Smedjen og passagen mellem Thisteds gamle bydel og havnen åbner nu for mere byliv og events. Indvielsen markeres med en åbningsfest fredag den 10. juni.

Smedjen ligger centralt i passagen og skal fremover danne ramme om en bred vifte af events og aktiviteter i Thisteds centrum, som et supplement til byens øvrige byrum. Bygningen er en genopførelse af en tidligere smedje. Den er nu tilført et glastag, hvor der er ly og læ samt mulighed for at afvikle et væld af udendørs events. Ved Smedjen ligger en renoveret baggård samt flere stemningsfyldte byrum, som tilsammen understøtter det historiske miljø omkring Smedjen. Passagen udgør en forbindelse gennem byrummene.

Projektet er gennemført af Thisted Kommune i samarbejde med foreningen Realdania under kampagnen Hovedbyer på forkant. Målet er at styrke by- og handelslivet i Thisted og at støtte op om en positiv udvikling i hele kommunen. Projektet er nu så langt, at passagen og Smedjen kan indvies fredag 10. juni kl. 16. 

Samskabelse har været centralt i udviklingen af projektet. En bred vifte af Thisteds erhvervs- og kulturaktører og lokale borgere har involveret sig i udviklingen - både af de fysiske rammer, men også af de nye bylivsaktiviteter. Målet har været at styrke livet i bymidten og de eksisterende handels-, erhvervs- og kulturliv i Thisted midtby.

Smedjen - Thisteds nye mødested skabt af dig og mig (smedjenthisted.dk)