x

Herregårde og historiske haver

Artikel 3. januar 2023

Herregårde og historiske haver er et tema under Realdania Genbesøg. Ved Realdania Genbesøg besøger vi en lang række af de projekter, som har modtaget bevillinger gennem de sidste 20 år. Da der er mere end 4500 projekter til dato, bygger vi genbesøgene op tematisk.

Under temaet 'Herregårde og historiske haver' ser vi nærmere på projekter støttet gennem kampagnen Fremtidens Herregård samt kampagnen Historiske haver. Det drejer sig om 24 herregårde og 9 historiske haver.

Genbesøgene viser, at de 24 herregårde og 9 haver alle er meget velholdte. Generelt har det en positiv effekt for både de enkelte steder og for lokalområderne omkring, når man inviterer indenfor i haverne og forsøger at skabe nyt indhold i de historiske herregårdsbygninger. Og så viser genbesøgene os, at der ikke er ét svar på, hvordan man skaber nyt liv og indhold i de historiske bygninger, men at vejene dertil er mange.

Læs mere om de erfaringer, vi har gjort os ved genbesøgene af de historiske haver og herregårdene her:

Mere om Realdania Genbesøg