x

Bymidtepuljen: Kom til online informationsmøde 1. marts

Nyhed 1. februar 2023

Har du en ide til et projekt, som kan skabe liv i den lokale bymidte? Bliv klogere på Bymidtepuljen og de projekter, vi støtter, når vi holder online informationsmøde og spørgetid.

I mange mindre og mellemstore provinsbyer er de historiske bymidter under pres, og der skal tænkes i nye baner for at sikre levende, attraktive og meningsfulde bymiljøer.

Med Bymidtepuljen har Realdania afsat 80 mio. kr. til at støtte lokale projekter, som bidrager til liv og fællesskaber i bymidterne. Puljen er både for jer, der har et fællesskab, men mangler et sted at være; og for jer, som har en bygning eller et sted, og gerne vil styrke fællesskabet. Hovedsagen er, at I har en et godt projekt og et klart billede af, hvordan I – måske sammen med andre gode kræfter i lokalsamfundet – kan bidrage til en levende bymidte.

Onsdag 1. marts holder vi et online informationsmøde for alle interesserede. Her kan du høre mere om puljen og hvilke projekter, vi støtter. 

Foreløbigt program

15.00: Velkommen
Kristine Virén fra Videnscentret Bolius er dagens vært.

15.05: Introduktion til Bymidtepuljen
Astrid Bruus Thomsen fra Realdania giver en kort introduktion til Bymidtepuljen: Hvorfor har Realdania startet Bymidtepuljen? Og hvilke projekter kan få støtte?

15.15: Eksempler på bymidteprojekter
Ditte Marquard Jessen fra Realdania gennemgår en vifte af inspirerende projekter med forskellige bystørrelser, økonomi, organisering og tilgang til opgaven med at skabe liv i bymidten.

15.30: Sådan gjorde vi: To projektledere deler deres erfaringer
I Hirtshals er Danmarks første kunsthal for børn åbnet i et gammelt vod- og trawlbinderi på havnen. I Thisted har man genåbnet en gammel passage og opført et nyt samlingssted for byens fællesskaber i den gamle smedje. Projektlederne deler ders erfaringer og deler deres bedste tips til andre, der skal i gang. 

16.00: Spørgetid + Sådan søger du
Ditte Marquard Jessen fra Realdania giver en kort introduktion til ansøgningsprocessen og besvarer spørgsmål fra chatten.

16.30: Tak for i dag

Mødet bliver optaget og lagt på Realdanias hjemmeside efterfølgende sammen med en opsummering af de mest generelle spørgsmål og svar fra dagen. 

Tilmeld dig her