x

BLOX fejrer fem års fødselsdag

Nyhed 8. maj 2023

I maj er det fem år siden, at BLOX åbnede dørene og inviterede ind i Københavns nye mødested. I dag er BLOX på Københavns havnefront ikke alene et mødested, men et sted, hvor folk både bor, spiser, arbejder, netværker, leger, træner og ser udstillinger. Oplev det hele, når bygherren Realdania By & Byg inviterer på rundvisning den 20. juni.

BLOX er meget mere end en bygning. BLOX er et tilbud til hele Danmark og København og til de mange udenlandske gæster, som kommer til byen hvert år. Det handler om at skabe byliv og få mennesker til at mødes om de mange oplevelser, som BLOX tilbyder.

Sådan lød ambitionen, da tankerne og planerne om bygningen på Bryghuspladsen i sin tid begyndte at tager form. I dag er der masser af liv både inde i og rundt om BLOX. Nogle kommer i bygningen, fordi de bor der. Nogle kommer, fordi de arbejder der, men andre kommer for at træne, spise eller lege. Bygningen er netop meget mere end en bygning.

27.750 kvadratmeter

På de to øverste etager er der 22 lejeboliger. I hjertet af bygningen holder innovationshubben BLOXHUB til, og her kommer virksomheder, organisationer og forskere for at arbejde med forskellige aspekter af bæredygtig byudvikling. 

Midt i bygningen ligger Dansk Arkitektur Center (DAC) med plads til udstillingsoplevelser, leg og læring med design og formgivning i centrum, og hvor der før løb en smal gade langs en parkeringsplads, er der nu et stort byrum, Bryghuspladsen, som er opkaldt efter stedets oprindelige bygning, og som bruges til både ophold og oplevelser som fodbold på storskærm, yoga, dans, sport, løb og meget mere.

I bygningens nordøstlige hjørne kan de energiske BLOX-brugere træne i fitnesscenter og samtidig nyde den formidable udsigt over havnen, og under bygningen er der offentlig parkeringsmulighed i den tre etager dybe parkeringskælder med plads til 350 biler i et fuldautomatisk p-anlæg. Rundt om BLOX er mere end 5.500 kvadratmeter omdannet til pladser, passager, rekreative områder og legearealer. Selve BLOX er på hele 27.750 m2. 

Mange meninger

Selv om BLOX kun er fem år og en ren grønskolling i sammenligning med mange af nabobygningerne, som har mange hundrede år på bagen, så har BLOX i sin korte levetid allerede oplevet både at blive hædret og haglet ned, og deler således skæbne med mange andre af byens ikoniske bygninger. 

Meningerne har gennem tiden været mange og mangfoldige, men døm selv, når Realdania By & Byg Klubben inviterer på rundvisning den 20. juni, hvor der bliver mulighed for et kig ind i innovationsnetværket BLOXHUB, et besøg på fællesarealet ved de 22 lejligheder på toppen og adgangsbillet til DACs udstillinger. 

I spidsen for rundvisningen står en af de helt centrale personer i opførelsen af BLOX, projektchef og civilingeniør Peter Fangel Poulsen, som har været i spidsen for projektet siden 2006 

- Lige siden vi præsenterede projektet BLOX tilbage i 2007, har det været vigtigt for os at involvere så mange aktører som muligt. Når man bygger midt i byen, er der mange at tage hensyn til. Vi har under hele forløbet prioriteret dialogen, og mens vi byggede, havde vi flere end 15.000 besøgende i vores showroom. Legepladsen på BLOX udviklede vi i samarbejde med de lokale børneinstitutioner og den lokale skole. Dialogen er stadig vigtig. Kun på den måde sikrer vi os, at BLOX forbliver et meningsfyldt mødested for så mange som muligt, siger Realdania By & Bygs projektchef Peter Fangel Poulsen.