x

13 landsbyer ved Randers har finansieringen på plads til nyt mødested

Pressemeddelelse 6. juli 2023

Med støtte fra fonde, foreninger og Randers Kommune har de 13 landsbyer i Landsbyklyngen Kronjylland skaffet pengene til at bygge Klyngehuset Kronjylland. Det bliver et åbent og fleksibelt mødested, der kan styrke fællesskabet og fritidslivet i området.

Støtten kommer bl.a. fra kampagnen 'Mødestedet', som vi står bag sammen med Lokale og Anlægsfonden, og som støtter udviklingen af bedre mødesteder i landsbyklynger over hele landet. Det handler om at få styrket de fysiske rammer om klyngernes fællesskab og fritidsliv.

”Der har længe været et stort ønske for de 13 landsbyer i Landsbyklyngen Kronjylland om at få et fælles mødested som centrum for aktiviteter, fællesskab og formidling af områdets muligheder. Det er en fantastisk ide, som Randers Kommune har arbejdet tæt sammen med lokalbefolkningen om at føre ud i livet. Og jeg glæder mig naturligvis over, at finansieringen nu er helt på plads. Det er et skoleeksempel på, hvor langt man kan nå med godt samarbejde,” siger Anne Hjortshøj, der er formand for landdistriktsudvalget i Randers Kommune. 

Mødestedet kommer til at hedde Klyngehuset Kronjylland, og forventningen er, at anlægsarbejdet af huset og arealerne rundt om kan gå i gang i løbet af efteråret 2023. Klyngehuset forventes at være klar til brug i løbet af 2024.

Høje ambitioner og stor opbakning 

Det samlede anlægsbudget for Klyngehuset ligger på 12,8 millioner kroner. Og med finansieringen på plads bliver det muligt at indfri de høje ambitioner for stedet.

Landsbyklyngen Kronjylland er beriget med en unik natur og historiske værdier. Med en placering midt i Naturpark Randers Fjord skal mødestedet bygges med en høj arkitektonisk kvalitet og i harmoni med omgivelserne. Ud over selve bygningen vil de udtjente boldbaner blive omdannet til et aktivitetsområde, sådan at stedet kan blive det naturlige samlingspunkt for aktiviteter, fællesskaber og formidling af områdets muligheder.

Foruden støtten fra Randers Kommune støtter den filantropiske forening Realdania og Lokale- og anlægsfonden Klyngehuset Kronjylland med 4,5 millioner kroner. LAG Randers/Favrskov støtter projektet med 700.000 kroner, og Nordea Fonden støtter ligeledes med 700.000 kroner.