x

I landsbyklyngen Kronjylland vil de skabe et mødested, der tilbyder noget som landsbyklyngens område ikke tilbyder i dag. Noget, der kan styrke fællesskabet og fritidslivet, men som ikke konkurrerer med andre steder indenfor landsbyklyngens 13 landsbyer – f.eks. forsamlingshusene og den organiserede del af idrætslivet. 

Et grundigt forløb har ledt frem til idéen om et klyngehus i naturen, som understøtter udendørs aktiviteter og fællesskaber, og som samtidig er udgangspunkt for formidling af områdets muligheder.  

Klyngehuset som samlingspunkt 

Klyngehuset skal ligge ved landsbyen Albæk i et område, der er en del af Naturpark Randers Fjord. Området er beriget med en unik natur og historiske værdier, som er synlige og kan mærkes. 

Ambitionen er her at skabe et naturligt samlingspunkt for klyngen ved at lave et mødested med en høj arkitektonisk kvalitet og i harmoni med omgivelserne: skoven, stierne og nærheden til fjorden. Klyngehuset skal være åbent og fleksibelt og fremme de uorganiserede fritidsaktiviteter, som vandre- og svampeture, fugleture og mountainbikekørsel. Samtidig skal huset også være udgangspunkt for formidling af området natur, flora, fauna, kulturmiljøer og historie. Alt sammen for at styrke aktive fællesskaber og forståelsen for området.

Et lokalt samarbejde 

Klyngehuset Kronjylland understøtter borgernes efterspørgsel på et mødested i den natur, der omgiver klyngen. Det er skabt i et tæt samarbejde mellem Randers Kommune, Landsbyklyngen Kronjylland, Albæk Borgerforening samt områdets forskellige brugergrupper og interessenter.  

Etableringen af Klyngehuset Kronjylland vil bidrage til realiseringen af Randers Kommunes outdoorstrategi – ’bevæg dig for livet’, der har til formål at skabe og udvikle nye udendørsaktiviteter.

Del af kampagnen Mødestedet

Vi støtter projektet som en del af kampagnen Mødestedet, hvor vi sammen med Lokale- og Anlægsfonden støtter udviklingen af bedre mødesteder i landsbyklynger. I en landsbyklynge er flere landsbyer gået sammen om at dele fællesskaber og faciliteter som led i at styrke livet på landet.   

Læs mere om kampagnen Mødestedet

Mødestedet - en kampagne for landsbyklynger
Læs mere om vores mangeårige indsats for etablering af landsbyklynger over hele landet

Landsbyklynger