x
Alle kan være med,  når vi sætter ekstra fokus på noget af det, der betyder allermest for, om vi trives og har det godt. Vores relationer til andre mennesker. At være en del af et fællesskab. 

I anledning af vores 25-års jubilæum igangsætter vi en stor jubilæumsindsats med tre hovedspor, der skal styrke lokale fællesskaber og gøre det nemmere at få nye, bæredygtige fællesskaber til at gro.
    
Sammen med fællesskaber på tværs af landet bygger vi mindst 150 nye mødesteder med udgangspunkt i lokale ideer og behov. Vi gennemfører den største undersøgelse af livskvaliteten i Danmark. Og vi inviterer til en landsdækkende fejring på Fællesskabernes Dag i 2025. 

Realdania 25 år

Realdania 25 år

Vores jubilæumsindsats i 2025 rummer tre hovedspor, der alle sigter på at styrke fællesskaber i hele landet.


Livskvalitet skaber vi sammen

Realdania har siden foreningens start arbejdet med at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø. Vi har i tæt samarbejde med lokale ildsjæle og beslutningstagere gennem årene støttet etableringen af hundredvis af fysiske fællesskaber, der bringer danskerne sammen. 
 
Men fællesskaberne i Danmark er under pres.  Vi slås med ensomhed og mistrivsel. Vi bor og lever mere opdelt. Vi bruger mere tid på skærmen og mødes mindre tilfældigt og på tværs. 

Derfor dedikerer vi i Realdania vores 25-års jubilæum til at styrke de uformelle hverdagsmøder og fællesskaber i hele landet. Det gør vi ved at invitere fællesskaber over hele landet til at skabe en række nye hverdagsmødesteder, der er drevet af lokale ideer og behov. 

Vores erfaring siger nemlig, at de rette fysiske rammer kan være med til at udvikle og styrke nye fællesskaber.

En, to, tre jubilæum

Vores jubilæumsindsats rummer tre hovedspor, der alle sigter på at styrke fællesskaber i hele landet.  

1. Vores Sted – Få et sted at mødes

Allerede fra juni 2024 inviterer vi fællesskaber i hele Danmark til at søge om at få et sted at mødes, der kan styrke det lokale fællesskab og gøre det nemmere at få nye, bæredygtige fællesskaber til at gro.

Mødestederne er en serie af små fælleshuse og åbne pavilloner, som er udviklet i samarbejde med seks dygtige arkitekt- og designvirksomheder.  

De lokale fællesskaber kan selv vælge den mødestedstype, der passer bedste til deres behov. Måske mangler der et lille fælleshus i nabolaget. En åben pavillon, hvor man kan dyrke og dele sine grønne interesserer. Eller et mødested, hvor de unge i kvarteret kan samles. 
    
Vi forventer at etablere omkring 150 nye mødesteder særligt målrettet nabofællesskaber, interessefællesskaber og ungefællesskaber over hele landet. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet om Vores Sted og få besked, når vi åbner for ansøgninger. 

Tilmeld dig her

2. Ny viden om livskvalitet og fællesskab

Vi gennemfører den hidtil største undersøgelse af livskvalitet i Danmark med input fra 122.000 danskere.   Den skal give os ny viden, der kan bruges af både forskere og praktikere inden for det byggede miljø. Undersøgelsen formidles i en bog, som går nysgerrigt og undersøgende til begrebet livskvalitet og har som mål at inspirere til en mere oplyst samtale om livskvalitet bredt i vores samfund. Undersøgelsen offentliggøres på en konference i foråret 2025.    

3. Fællesskabernes Dag

Vi sætter gang i en folkefejring af fællesskabet, når vi for første gang slår dørene op til Fællesskabernes Dag. Her inviterer vi sammen med en bred skare af ildsjæle, mødesteder og fællesskaber indenfor til overraskende fællesskabsoplevelser i 2025. 

Kontakt

Vil du vide mere om Vores Sted? Så skriv til voressted@realdania.dk