x

Både arkitektur og teaterdrift blev tilgodeset, da Arne Jacobsens Bellevue Teater på Strandvejen i Klampenborg nord for København blev renoveret og ombygget.

Tema

Renoveringen af Bellevue Teateret bragte den fredede teaterbygning i en stand, hvor den kan fungere i forhold til teaterdriften og samtidig yde Arne Jacobsens værk retfærdighed.

Bellevue Teater er tegnet af arkitekt og professor Arne Jacobsen og blev opført i 1936 i forbindelse med byggeriet af nabobygningen Bella Vista. Den kubistiske byggeform ved både teatret og nabobygningen er et af de tydeligste eksempler på en dansk fortolkning af Bauhaus-arkitekturen og den tidlige funktionalisme. Bellevue Teatret blev fredet i 1988 på grund af bygningens kunstneriske og arkitektoniske værdi.

Bellevue Teatret er et af Danmarks største og mest markante teatre med plads til 680 tilskuere. Teatret udgør et væsentligt kulturelt indslag både i Storkøbenhavn og den nordøstlige del af Region Hovedstaden og besøges årligt af mere end 100.000 mennesker.

Projektfakta

Kontakt

  • Kort

  • Relaterede projekter

Kort

Strandvejen 451

2930 Klampenborg

Relaterede projekter Se alle projekter

Folketeatret

Odsherred Teater

{{ title }}

{{ description }}