x

Folketeatret

En stor ombygning af Folketeatret i København blev indledt i foråret 2014. Facaden ud mod Nørregade samt publikumsfoyerer i både gadeplan og på 1. sal er blevet opgraderet, moderniseret og forskønnet.

Tema

Folketeatret blev etableret i 1857 i Nørregade i København og er i dag Danmarks ældst fungerende teater i samme historiske bygninger. Folketeatrets facade, foyer og øvrige publikumsområder har længe trængt til et betydeligt løft. Teatrets face fremstod mørk, anonym og kedelig. Derfor gennemførtes en renovering og forskønnelse af teatrets facade og foyer, der med høj arkitektonisk kvalitet har skabt en smuk facade i gadebilledet og et smukt, spændende publikumsområde, der opfylder tidssvarende brugerkrav. Således blev facaden forskønnet og åbnet op, så den bidrager positivt til det eksisterende byrum. Den tidligere lukkede, grå facade er nu erstattet af en mere transparent og smuk indgang, som er åben for publikum og den omgivende by.

Som noget nyt kan man nu nyde en pausedrink på teatrets 1. sal med udsigt til Nørregades leben. En markant trappe centralt i stueniveauets foyer møder øjet og sikre adgang til 1. salen (snoreloftet).

Projektfakta

Kontakt

  • I 1991 gennemførtes en gennemgribende renovering, i forbindelse med etablering af en ny scene til hippodromen - teatrets intimscene, som er placeret på 2. sal ovenpå teatrets foyer. Denne ombygning fik nogle uheldige konsekvenser for publikumsadgangen og forholdene. Det betød blandt andet, at ventilationsskakter og elevatorinstallation nu blokerede for optimale adgangsforhold og en åbning af facaden. For at kunne realisere en vision om at åbne facaden og foyeren op og skabe en bedre sammenhæng mellem gaden, foyeren og scenerne, var det således nødvendigt at flytte disse grundlæggende installationer/funktioner samt at etablere nye flugtveje. Det har betydet, at der blev tale om et større ombygningsprojekt.

  • Kort

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

Kort

Nørregade 39, 1165 København

Relaterede projekter Se alle projekter

Bellevue Teatret

Odsherred Teater

{{ title }}

{{ description }}