x

Fra Annebergparken til hovedgaden

Hovedgaden i Nykøbing Sjælland er, som mange andre hovedgader i yderområderne, under pres. Det har Odsherred Kommune besluttet at ændre på. Derfor købte Odsherred kommune i 2015 en tom Irmabutik midt på gågaden i Nykøbing Sjælland. Her er der blevet gjort plads til Odsherred Teater, der tidligere lå i Annebergparken uden for byen. LONE BACKS Arkitekter stod for ombygningen af den gamle Irmabutik til Odsherred Teater.

Flytningen af teatret skal ikke kun styrke Odsherred Teater som egnsteater og skabe nyt liv i hovedgaden - den skal samtidig styrke Nykøbing Sjælland som hele egnens hovedby.

Ønsket om en moderne teatersal 

Teateret flyttede ind på hovedgaden i 2016, og besøgstallene er det første år steget fra 3.000 årlige besøgende i Annebergparken til godt 4.000 på hovedgaden. Den gamle dagligvareforretning er nu blevet til teatrets café og ankomstområde, og projektet, som vi har støttet, har også ambitioner om en ny og moderne teatersal med cirka 250 tilskuerpladser.

Arkitektfirmaet Christensen & Co står for opførelsen af den nye teatersal, som har fokus på en sammenhængende arkitektur for hele teaterbygningen og omgivelserne mod gågaden og mod parkeringspladsen ved Holsts Have. Den nye sal cementerer Odsherred Teater som et kulturelt fyrtårn i Nykøbing Sj. – en levende bygning, der samtidig skaber liv i bymidten.

En 2025-strategi -  På forkant 

Beslutningen om at flytte Odsherred Teater ind på hovedgaden er truffet med udgangspunkt i kommunens samlede udviklingsstrategi. Odsherred Kommune er en af 25 kommuner, der har udviklet langsigtede strategiplaner som del af vores kampagne På forkant. Et af temaerne i Odsherreds 2025-strategi er de fremtidige roller for Nykøbing Sjælland, Vig og Asnæs; de tre tidligere hovedbyer. Her er det besluttet, at Odsherred Kommune vil satse på Nykøbing Sjælland som hovedby og katalysator for udviklingen ved at koncentrere aktiviteter og funktioner i centrum.

På forkant