x

Gårdlivets genopblomstring

På den lille ø Aarø i Lillebælt ligger Brummers Gaard. Gården stammer fra midten af 1800-tallet, hvor den bestod af stuehus og tre stråtækte længer. Det lange, stråtækte stuehus fra 1868 er fredet.

Vi har støttet projektet, der har omfattet udvendig renovering af stuehuset: Nyt stråtag, restaurering af facade-vinduer og døre, etablering af granittrapper samt reetablering af pigstensbelægning. For renoveringen modtog Brummers Gaard Haderslev Bygningsbevarings Forenings restaureringspris i 2012.

I dag er der indrettet café og spisested i gårdens østfløj, og gården er velbesøgt af virksomheder til fester og events. Derudover besøger en del turister steder, som nyder godt af de smukke, velbevarede omgivelser og beliggenheden tæt ved strand, lystbådehavn og naturlegeplads.

Genanvendelse af tomme landbrugsbygninger 

I Danmark står omkring 3 mio. kvadratmeter landbrugsbygninger og forfalder, og bidrager dermed ikke aktivt til gårdlivet og lokalsamfundet. Mange bevaringsværdige landbrugsbygninger har dog potentiale til at blive genanvendt til nye formål. Brummers Gård er et fint eksempel på, hvordan kan skabe nye anvendelsesmuligheder ved hjælp af renovering.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}