x

Center for Træning og Sundhed har gennemgået en omfattende ombygning og er blevet udvidet med en ny tilbygning, så centret i dag fremstår som et moderne brugervenligt behandlingscenter.

Centret byder på nyskabende tilbud inden for forebyggelse og behandling af muskel- og skeletsygdomme, og med om- og tilbygningen er de fysiske rammer skabt for en nutidig gigtbehandling i konstant udvikling.

Vidste du, at ...

Center for Sundhed og Træning blev opført som Skælskør Gigtsanatorium i 1933 og var et af de allerførste behandlingstilbud i Danmark til mennesker med gigt.

Centret har til huse i en enkel og smuk hovedbygning, der er opført i modernistisk formsprog i 1930'erne. I 1970’erne blev der føjet en tilbygning til, og en af udfordringerne ved ombygningen har været at løse den svære kobling mellem de to selvstændige og meget forskellige bygningskroppe.

Bag om- og tilbygningen står Cubo Arkitekter, der har skabt en tilbygning, som rummer varmtvandsbassiner, træningsrum og et nyt receptionsområde for hele sundhedscentret.

Bygningspræmiering 2010

Cubo Arkitekter blev i september 2010 tildelt Bygningspræmiering 2010 for tilbygningen til Center for Træning og Sundhed.

Prisen, der sponsoreres af Danske Bank og Slagelse kommune, blev givet for "en raffineret tilbygning (...), der fortolker byggestilen fra 1930'erne samtidig med, at bygningen tydeligvis er et produkt af raffineret nutidig arkitektur," som det blandt andet hedder i dommerkomiteens begrundelse.

Ombygningen har også betydet en gennemgribende omdisponering af den eksisterende behandlingsbygning, der har fået nye badefaciliteter med spa og sauna, bedre lysindfald og en større sammenhæng med parken, så den omkringliggende natur kan indgå som en del af behandlingen.