x

CLAY - Keramikmuseum Danmark

CLAY i Middelfart er Nordens eneste specialmuseum for keramisk kunst. I 2009 havde museet brug for mere plads og ønskede en tilbygning. I samarbejde med Middelfart Kommune støttede vi arkitektkonkurrencen for den nye tilbygning.

Tema

I Middelfart ligger Keramikmuseum Danmark, også kaldet CLAY. Museet slog dørene op for første gang i 1994. Stedet voksede sig hurtig til Vestfyns største kulturelle hovedattraktion og fik pladsproblemer til de mange værker.


Museets første bygning er herskabsvillaen Grimmerhus, som ligger smukt ned til Lillebælt. Bygningen blev fredet i 1993 som et velbevaret eksempel på noget af det allerførste danske villabyggeri.

Det stillede helt særlige krav til den kommende tilbygning. Derfor støttede vi i samarbejde med museet og Middelfart Kommune en arkitektkonkurrence, som netop skulle tag særlige højde for stedets særlige kvaliteter. 

Byggerådgiver Jørn Kalhoft Nielsen fra Leif Hansen Rådgivende Ingeniører a/s fik til opgave at gennemføre en række tekniske og juridiske undersøgelser med henblik på at udskrive en arkitektkonkurrence.

Efter en arkitektkonkurrencen faldt valget på firmaet Kjaer & Richter A/S, der samarbejdede med arkitekt Niels Frithiof Truelsen, Wad Landskabsarkitekter og Henry Jensen A/S Rådgivende Ingeniører. De valgte i respekt for det gamle hus og omgivelserne at placere hovedparten af den 1500 m2 store museumstilbygning under jorden.

Projektfakta

  • Kort

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

Kort

Kongebrovej 42, 5500 Middelfart

Relaterede projekter Se alle projekter

Øregaard Museum

Kulturcenter Fuglsang

Det Nye X-Hus

Nyborg Slot

{{ title }}

{{ description }}