x

Oluf Bagers Plads er et byrumsprojekt, der skal skabe et nyt, grønt og levende bytorv i Odense, hvor byens borgere og besøgende kan gå på café, shoppe og være en del af byens puls, der udfolder sig på pladsen, eller bare slå sig ned under trækronerne og nyde de smukke historiske bygninger og den moderne arkitektur, der omgiver pladsen.

Den nye plads skabes i et samspil mellem to nye bygninger ud til pladsen, det historiske Nørregade-kvarter, den historiske pakhusbygning i Oluf Bagers Mødrene Gård, det nye byggeri i Thomas B. Thriges Gade-projektet og den nye letbane.

Udviklingen af Oluf Bagers Plads skal:

  • Skabe attraktive rammer for byliv og bidrage til at løfte butiks- og restaurationslivet i Nørregadekvarteret
  • Bidrage til at genskabe slægtsbåndene mellem de historiske bymiljøer i hjertet af Odense, som anlæggelsen af Thomas B. Thriges Gade i 1960'erne skar over.
  • Eksperimentere med bæredygtigt byggeri og klimatilpasning, der også kan inspirere udviklingen andre steder i Odense

Indvielse foråret 2019

Udviklingen af Oluf Bagers Plads sker med afsæt i et forslag fra fynske Praksis Arkitekter, der i oktober 2016 vandt konkurrencen om at tegne den nye plads og de to nye bygninger. De nye bygninger og pladsen indvies efter planen i foråret 2019.

Oluf Bagers Plads og opførelsen af to nye bygninger på pladsen er en integreret del af det samlede Thomas B. Thriges Gade-projekt. Arealet er ejet af Realdania By & Byg, der også ejer Oluf Bagers Mødrene Gård. Projektet er en del af Realdania By & Bygs arbejde med eksperimenterende nybyggeri og udvikling af byer for fremtiden.t

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Video

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Galleri

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere

Arkitekt

I marts 2016 indbød Realdania By & Byg fire arkitektfirmaer til at komme med deres bud på udviklingen af Oluf Bagers Plads. Undervejs blev feltet snævret ind til to forslag. Og i oktober 2016 blev forslaget fra fynske Praksis Arkitekter valgt som vinder af konkurrencen.

Se visualiseringer fra Praksis Arkitekters vinderforslag i galleriet.

Byggeri

Byggeriet er tænkt som et eksperimenterende og innovativt nybyggeri, hvor nyeste forskning og smarte løsninger anvendes som integrerede, arkitektoniske svar på husenes og pladsens udformning.

Oluf Bagers Plads projektet vil arbejde eksperimenterende med planters evne til at forbedre indeklimaet. Nyere forskning viser, at planter kan have indvirkning på både fugt, CO2 og skadelige partikler. Der skal - i samarbejde med den lokale vandforsyning  - udarbejdes en strategi for at anvende pladsen til både at kunne opsamle, forsinke og bortlede vand. Desuden skal de to nye bygninger både i form og indhold tænkes smart i forthold til energi og CO2-udledning. 

Projektet indeholder tre elementer

Hus 1 skal opføres på et jordstykke, som engang har hørt til Oluf Bagers Gård. Huset kommer således til at stå mellem renæssancebygningen og de nyopførte arealer på Thomas B. Thriges Gade-arealet. Huset bliver på 190 m2 og vil blive opført i to etager for at spejle omkringliggende ejendomme. På sigt vil huset blive anvendt som erhverv og/eller detailvirksomhed. 

Hus 2 skal opføres i relation til hus 1 for at skabe størst mulig sammenhæng omkring pladsen og for at sikre de bymæssige kvaliteter i området. Huset vil blive i fire etager. Der bliver erhverv og/eller detailvirksomhed i stueetagen med et samlet areal på 166 m2 samt 166 m2 kælder. Huset vil derudover indeholde tre boliger samlet på 457 m2.

Pladsen er tænkt i sammenhæng med de to huse og skal opføres som en samlet skulpturel form. Pladsen vil både i form og udtryk relatere sig til de omkringliggende bygninger og arealer. Den nye plads bliver 325 m2 og vil få grøn beplantning.

Rådgivere og entreprenører

 Bygherre:  Realdania By & Byg
 Totalrådgiver:  Praksis Arkitekter
 Byggeledelse:  TH Gruppen
 Rådgivende ingeniør:  Henry Jensen
 Entreprenør (Etape 1 - under jorden):  Hansson & Knudsen
 Entreprenør (Etape 2 - over jorden):  Guldfeldt

 
 
 

 

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Relaterede projekter Se alle projekter

Vis flere

{{ title }}

{{ description }}