x

Infrastruktur fremtidssikres

Messecenter Herning (MCH) og det omkringliggende område er - siden de første bygninger stod færdige i 1963 - vokset sig større og større, senest med Jyske Bank Boxen. Samtidig tiltrækker stedet i dag et nyt og anderledes publikum til kultur- og sportsbegivenheder, og mange ankommer til byen med busser og i tog. Den samlede udvikling har gennem tiden skabt et behov for større sammenhæng og en helhedsplan for området.

Derfor skal infrastrukturen i og omkring MCH opdateres og fremtidssikres. En forundersøgelse har konkluderet, at MCH skal bringes ind i fremtiden gennem en nytænkning af centrets fysiske organisering og en helhedstænkning i forhold til omgivelserne og Herning By. Målet  er at styrke den funktionelle og arkitektoniske sammenhæng i området. Vi støtter udviklingen af infrastrukturen med 150 mio. kr. og Herning ´kommune bidrager med 50 mio. kr.
Fremtidssikringen af infrastrukturen indgår i MCH’s Vision 2025, der også omfatter opførelsen af Timeworld, der bliver en international oplevelsesattraktion på over 10.000 kvadratmeter.

Glæde i Herning Kommune

Herning messecenter har altid spillet en central rolle for byen. Derfor vækker de store ambitioner for messecenteret glæde hos byens borgmester: "Messecentret har historisk været en stærk motor for Hernings udvikling, og med det vindende projekt åbner der sig helt nye muligheder for MCH og Herning Kommune. Vi har en klar strategi om at tiltrække store events, og vi har et langt bagkatalog af store og vellykkede begivenheder for både gæster og borgere i kommunen. Fremtidens MCH er med til at skabe endnu bedre rammer for flere events i fremtiden", siger Herning Kommunes borgmester Lars Krarup (V).