x

En interesse for det gode håndværk

Hvordan bygger man et bur til sit kæledyr fra bunden? Hvad er forskellen på en nedstryger og en overfræser? Hvornår bruger man oliebaseret maling? Udviklingsprojektet Håndværk i Folkeskolen handler om at få børn og unge til at interessere sig for det gode håndværk. Samtidig inspirerer projektet til nye undervisningsmuligheder i det obligatoriske fag håndværk og design. 

Pilotprojekter  

En håndfuld pilotprojekter har siden november 2017 sat fokus på materialer, teknikker og bygningskultur landet rundt. Et af pilotprojekterne består i at 6. klasser fra Kildedamsskolen og Katrinedalsskolen i Holbæk skal tage del i maler- og tømrerfag på EUC Nordvestsjælland og i Andelslandsbyen Nyvang. Her er der fokus på praktiske øvelser, hvor eleverne selv skal planlægge og bygge kaninbure, sæbekassebiler og kongespil. 

Et samarbejdsprojekt 

Håndværk i Folkeskolen er et samarbejdsprojekt, der inddrager både virksomheder, erhvervsskoler, folkeskoler, museer og kommuner. Der er tale om et to-årigt udviklingsprojekt, som blev fløjtet i gang i november 2017. Foruden projektet i Holbæk, har udviklingsprojektet indtil nu sat yderligere to klyngesamarbejder i gang i Jylland og på Bornholm. Udviklingsprojektet skal bl.a. udvikle et modelkataloger med koncepter, der på sigt kan bruges af alle folkeskoler i deres undervisning på 6. klassetrin

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Video

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere