x

Forening har genetableret kystlandingspladsen

Han Herred på Jyllands nordvestkyst er hjemsted for landets sidste store kystlandingsplads. Her har man i hundredvis af år manøvret de klinkbyggede fartøjer mellem revlerne og landet dem på strandbredden.

For at bevare dette steds kulturmiljø og for at sikre det traditionelle bådebyggerhåndværk stiftede lokalbefolkningen Foreningen Han Herred Havbåde. Foreningen tog initiativ til at genetablere kystlandingspladsen på Slettestrand og opføre Han Herred Havbådebyggeri og Kystkulturcenter.

Fokus på det gode håndværk

Projektet omfattede etableringen af et nyt bådebyggeri, der fungerer som et åbent værksted og et bådehus, der fortæller historien om fiskeri, håndværk og byggeskik ved Danmarks kyster og giver lokale og turister mulighed for friluftsoplevelser. Derudover blev fiskepakhuset og det forfaldne spilanlæg renoveret.

Kystkulturcenteret er et kvalitetsbyggeri i tråd med den lokale byggeskik. Byggeriet hentede inspiration i kystens kulturarv og blev indpasset i havklitterne.

Lyt til podcasten om Slettestrand

I denne episode af Realdania Podcast besøger den prisvindende podcastproducent og journalist Susanna Sommer Slettestrand. Her møder hun den pensionerede præst, den tilflyttede antropolog og den aktive bådebygger, der holder et helt særligt håndværk i live. Lyt med og få historien om, hvordan beboere i området gik sammen om at redde livet, fiskeriet og håndværkstraditionerne - bl.a. gennem foreningen Han Herred Havbåde.

Find episoden i din foretrukne podcast app – f.eks. iTunes, Spotify eller Stitcher. Du kan også lytte med fra vores hjemmeside.