x

Han Herred Havbåde

Den gamle kystlandingsplads er blevet renoveret og et nyt bådebyggeri opført ved Slettestrand i Jammerbugten. Dermed er der skabt nyt liv i havklitterne, samtidig med at stedets bådebyggerkunst og unikke kulturmiljø bliver bevaret og formidlet.

Lokalt kulturmiljø 

Han Herred på Jyllands nordvestkyst er hjemsted for landets sidste store kystlandingsplads. Her har man i hundredvis af år manøvreret de klinkbyggede fartøjer mellem revlerne og landet dem oppe på strandbredden.

For at bevare stedets kulturmiljø og for at sikre det traditionelle bådebyggerhåndværk har lokalbefolkningen stiftet Foreningen Han Herred Havbåde. Foreningen har taget initiativ til at genetablere kystlandingspladsen på Slettestrand og opføre Han Herred Havbådebyggeri og Kystkulturcenter.

Fokus på det gode håndværk

Projektet omfattede etableringen af et nyt bådebyggeri, der fungerer som et åbent værksted og et bådehus, der fortæller historien om fiskeri, håndværk og byggeskik ved Danmarks kyster og giver lokale og turister mulighed for friluftsoplevelser. Derudover er fiskepakhuset og det forfaldne spilanlæg blevet renoveret.

Kystkulturcenteret er et kvalitetsbyggeri i tråd med den lokale byggeskik. Byggeriet henter inspiration i kystens kulturarv og er indpasset i havklitterne.

Etableringen af kystkulturcenteret er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, Nordea-fonden, Vækstforum Nordjylland, Jammerbugt Kommune og os. Derudover er flere delaktiviteter støttet af en række fonde og sponsorer. Projekt er støttet under vores program mulighedernes Danmark. 

Projektfakta

Kontakt

  • Kort

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

Kort

​Slettestrandvej 158

9690 Fjerritslev

Relaterede projekter Se alle projekter

Vadehavscentret

Svendborg Bymidte

Odsherred 2025

Strategiplan for Vordingborg Kommune

{{ title }}

{{ description }}