x

Ny attraktion i Nordjylland

Den nordjyske ildsjæl Jørn Ussing Larsen har længe haft et ønske om at udbrede kendskabet til kornets historiske, samfundsmæssige og kulturelle betydning. Derfor stiftede Jørn sammen med andre lokale ildsjæle Foreningen Kornets Hus, hvis formål er at udbrede kendskab til og viden om korn - og fortælle den fascinerende historie om korns betydning for vores civilisation. Med en donation fra os og række samarbejdspartnere blev det muligt at realisere drømmen om kornets hus.  

Kornets Hus skal i fremtiden danne ramme om en ny attraktion i Nordjylland og henvende sig til turister, foreninger og andre besøgende. Derudover vil der også være en række aktiviteter  til uddannelsesinstitutioner og professionelle som kokke, bagere og kantineledere, som centret vil udbyde særlige kurser til, der sætter fokus på økologisk korn som råvare. 

Fokus på formidling af korn

Kornets Hus vil på 520 kvadratmeter formidle sanselige oplevelser, inspiration og viden om menneskets vigtigste råvare op gennem historien: Korn - særligt gamle sorter som spelt og emmer. Via virksomheden Aurion A/S har Jørn Ussing Larsen bragt de gamle sorter tilbage på markerne og ud på de danske spiseborde. 
Ud over udstilling og kursuslokaler vil huset rumme skoletjeneste, bageri, køkken og café med butik.

Det første spadestik er taget

Mandag den 18. juni 2018 blev det første spadestik taget til Kornets Hus. Kornets Hus forventes klar til åbning i foråret 2020.

Video