x

Ny attraktion i Nordjylland

Den nordjyske ildsjæl Jørn Ussing Larsen havde længe haft et ønske om at udbrede kendskabet til kornets historiske, samfundsmæssige og kulturelle betydning. Derfor stiftede Jørn sammen med andre lokale ildsjæle Foreningen Kornets Hus. Formålet er at udbrede kendskab til og viden om korn - og fortælle den fascinerende historie om korns betydning for vores civilisation. Med en donation fra os og række samarbejdspartnere blev det muligt at realisere drømmen om Kornets Hus.

Med Kornets Hus er der blevet skabt en ny attraktion i Nordjylland, som henvender sig til turister, foreninger og andre besøgende. Derudover er der en række aktiviteter til uddannelsesinstitutioner og professionelle som kokke, bagere og kantineledere, som centret udbyder særlige kurser til, der sætter fokus på økologisk korn som råvare. 

Fokus på formidling af korn

Kornets Hus formidler sanselige oplevelser, inspiration og viden om menneskets vigtigste råvare op gennem historien nemlig korn - særligt gamle sorter som spelt og emmer. Via virksomheden Aurion A/S har Jørn Ussing Larsen bragt de gamle sorter tilbage på markerne og ud på de danske spiseborde.  

Tegnet af anerkendt norsk tegnestue

Det færdigindrettede hus rummer både et stort åbent bageri, hvor gæster inviteres indenfor til at deltage i alt fra pizzabagning for hele familien, kage-konkurrencer og nørdede surdejskurser samt en spændende interaktiv udstilling, som følger kornets store indvirkning på vores kultur helt fra bondestenalderen 4000 år f.Kr. og frem til nutidens bage-entusiaster.

Kornets hus er bygget, så det illustrerer projektets værdier og mål. Bygningen er udformet som en mellemting mellem en traditionelt dansk landbrug og en bageovn set udefra. Og ser man efter, kunne de brændte tegl på ydersiden godt ligne et pandekagehus. Bygningen er tegnet af Reiulf Ramstad Arkitekter, en af Norges mest anerkendte tegnestuer. Vi har sammen med Hjørring Kommune samt en række fonde og foreninger støttet projektet. .

Video