x

Kunstbygningen Filosoffen er sidste projekt i kulturstrategiaftalen, som vi indgik med Odense Kommune i 2004. Et projekt der havde fokus på at styrke det kulturelle vækstlag. 

Både borgere og professionelle kunstnere har med strategien fået bedre mulighed for at medvirke til og opleve kunst.

På kanten af Odenses blå og grønne hjerte vil besøgende fremover kunne opleve et unikt mødested med byen på den ene side og den grønne oase Munke Mose på den anden. Et kunsthus der vil give langt flere muligheder til den besøgende, når udstillinger, café og Odense Åfart smelter sammen under Filosoffens nu forlængede vinger.

Udvidelsen af arkitekt Hanne Kjærholms Filosoffen fra 1994, har ligget i hænderne på arkitektfirmaet Erik Brandt Dam, der har løftet opgaven med at integrere, fremfor blot at tilføje. Med udvidelsen af bygningen er der åbnet mulighed for at skabe et helt nyt kulturelt åndehul, som vil styrke bylivet på trods af beliggenheden ved kanten til det grønne Odense.

På nedre niveau i Filosoffen, bag den buede glasflade, er caféområdet udvidet og Odense Åfarts billet - og kiosksalg integreret. På øvre niveau suppleres de eksisterende sale med et grafikrum, der ligger som et træmøbel i det nye åbne foyerrum med et storslået kig ud over parken Munke Mose.

Udenomsarealerne er også blevet renoveret og har plads til omkring 100 gæster.

Tilsammen har vi sammen Odense Kommune investeret 102 mio. kr. i at løfte i alt syv kulturprojekter i Odense centrum.